Meses de negociació

Es negocien les comissions de serveis pendents

El Sindicat ha traslladat una sèrie de preguntes en el torn obert que encara quedaven pendents de respondre

dijous 07 maig 2020 17:28 h

Aquest matí s’han negociat en Mesa Sectorial les comissions de serveis per motius socials, familiars o personals que havien quedat pendents de tancar en la Mesa Sectorial de la setmana passada. Davant la situació actual, la DG de personal ha decidit partir de la convocatòria del curs passat i mantindrà la possibilitat de repetir la comissió de serveis al mateix centre i especialitats actuals, sempre que es reunisquen els requisits establerts a la convocatòria.

Les novetats que planteja la convocatòria, donada la situació actual per la COVID-19, són les següents:
- Tota la documentació justificativa de la situació al·legada s’haurà de presentar pels mitjans telemàtics que s’estan habilitant, amb certificat digital.
- Es dóna flexibilitat per, de forma extraordinària, enviar aquesta documentació en un termini més llarg de l’habitual i aprofitar informes mèdics d’una antiguitat superior a tres mesos.
- Igualment es dóna flexibilitat amb la renovació dels informes de l’INVASSAT i s’’acceptaran informes ja elaborats per l’URC (Unitat de resolució de conflictes)
- Es podrà fer valdre la puntuació del curs passat. STEPV ha demanat que també siga possible, no només en cas de no haver obtés comissió de servei el passat curs sinó també en cas de no voler repetir centre, esmena que ha sigut acceptada.
STEPV ha tornat a mostrar la necessitat de millorar un procediment que porta arrossegant mancances dos cursos per la repetició de centre i que genera una desigualtat de condicions entre les persones que sí poden repetir i les que no poden fer-ho (perquè el seu lloc ha sigut ocupat per altres procediments o no existirà el proper curs per la planificació educativa) o participen de nou.
Així mateix, el Sindicat ha presentat novament tota una sèrie de propostes de millora i reivindicacions pendents, ja demanades el curs passat (que podeu trobar en aquest enllaç https://stepv.intersindical.org/guies/guia/C1196)
També ha traslladat altres propostes que suposen més flexibilitat en el procediment, donada la situació actual, per exemple, que per justificar malaltia pròpia es puga aportar informe mèdic en lloc de l’Annex específic que exigeix la convocatòria, que en cas de persones dependents d’altres territoris siga la pròpia Conselleria qui demane el certificat com que tenen plaça definitiva, tindre en compte que hi ha localitats amb pedanies a 30km, canvi del criteri en cas de desempat, etc.
Respecte a la possibilitat plantejada per STEPV des de fa 3 anys, que les persones sense destinació definitiva puguen participar a aquest procediment de comissions, la resposta de la DG de personal ha tronar a ser negativa. Al·lega que això suposaria canviar les normes actuals que regulen la provisió de llocs i que no és possible en aquests moments.
STEPV ha demanat que es reconsidere aquest fet que suposa un greuge per a moltes persones amb problemes personals greus.
Igualment, STEPV ha sol·licitat que totes les persones puguen revisar a Ovidoc, prèviament, la puntuació que tenen reconeguda per Conselleria ja que en alguns casos aquesta no es correspon am la puntuació que haurien de tindre, perquè la comissió s’ha donat després d’un recurs de reposició i no ha sigut corregida.
STEPV aprofita per recordar que totes les persones han de fer la petició telemàtica de centres, independentment que vulguen repetir centre, per si la seua plaça és ocupada o no existeix, a no ser que només vulguen optar al centre en el que demanen repetir.
Així mateix, totes les persones que pertanyen a altres territoris han de fer l’anunci de participació, encara que estiguen actualment ací de comissió .
La normativa està prevista que es publique a partir del 15 de maig, just després de publicar-se la resolució definitiva del concurs de trasllats. El Sindicat publicarà una guia explicativa i convocarà assemblees informatives online per resoldre qualsevol dubte.

Quant al torn obert, STEPV ha plantejat els temes següents (indiquem les respostes de Conselleria):
Negociació d’un pla de contingència per al retorn als centres: ens convocaran d’urgència demà a les 12h per a tractar-ho.
Vacants definitives del concurs de trasllats: van mirar les al·legacions presentades i ara estan mirant les reclamacions que van arribant. S’ha pogut revisar tot.
Abonament Complement d’ESO: estan treballant persona a persona el pagament de cada retard i volen que estiga en la nòmina del pròxim mes de juny. El cas d’altres complements també l’estan treballant. Quant als tribunals d’oposició: si algun no s’ha pagat encara és perquè han reclamat o perquè hisenda ho té pendent de pagar.
Permisos per anar al pis llogat: delegació de govern ho ha denegat als estudiants de la UV, però insistiran i ja ens ho comunicaran, tot i que pensen que no ho autoritzaran.
Examen salut Funcionariat en pràctiques: es tancarà l’expedient a falta d’aquest examen de salut, fins que es puga fer en el marge de temps que hi ha fins a finals d’any, quan esperem que es puga realitzar.
Selecció direccions: és molt difícil tancar el procediment ara perquè no es poden convocar claustres i estan estudiant fórmules atenent els casos (centres amb una sola candidatura, centres amb més d’una candidatura, etc). Però encara s’ha de negociar.
Oposicions ja convocades (inspecció i accés): no poden avançar res encara tot i que volen fer les oposicions d’inspecció en el primer trimestre del curs que ve, amb temps prèviament per poder reclamar les llistes, fer les proves de valencià, etc.
Temes pendents de negociar (plantilles, permisos i llicències, etc.): No està tancat encara. El Secretari Autonòmic està parlant amb les diferents direccions generals.
Proves d’aptitud per a qui ha entrat per difícil cobertura en les especialitat que ho requereixen: segurament no espodran fer les proves, per tant, ens farà una proposta per a negociar-la pròximament.
Habilitacions professorat interí del cos de mestres: cal tancar encara la titulació dels mestres de l’última oposició. Si poden intentaran convocar-la ara. Ens contestarà en la pròxima mesa.
Condicions del teletreball (abonament de les despeses generades al professorat que ha hagut d’invertir diners): s’està parlant no només en educació sinó també en tota l’administració. Hem d’esperar a veure com es concreten les possibles ajudes.
PUC i altres exàmens: informaran quan hi haja seguretat de quan es podran fer.
El Sindicat ha traslladat una sèrie de preguntes referides a FP i ensenyaments de règim especial (artístics i d’idiomes) que no han pogut ser contestats per la Directora General de Personal però que traslladarà als responsables corresponents.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR