Professorat interí

Es negocia la modificació del procediment de difícil cobertura

La Conselleria proposa que l’ordenació de les persones inscrites siga per sorteig i que les places que no s’adjudiquen en aquest procediment s’adjudiquen posteriorment d’ofici en les adjudicacions contínues, també per a les persones desactivades

dijous 27 febrer 2020 17:16 h

Aquest matí ha tingut lloc la Comissió de Seguiment de l’Acord de Professorat Interí per a tractar la modificació de l’addenda a l’acord de professorat interí de 2015 en allò relatiu a l’ordenació de les persones que participen en el procediment de difícil cobertura. També s’ha tractat els criteris per a l’ordenació en cremallera de les places dels cossos de secundària en què hi poden participar des de diferents especialitats (Cultura Clàssica, algunes places de Formació de Persones Adultes i àmbits). També s’han abordat diferents problemàtiques i situacions per part dels sindicats.

Quant al primer tema, la Conselleria ha proposat que l’ordenació de les persones inscrites siga per sorteig i que les places que no s’adjudiquen en aquest procediment s’adjudiquen posteriorment d’ofici en les adjudicacions contínues, també per a les persones desactivades. La Directora General de Personal ha explicat que tenen moltes queixes perquè l’actual procediment en què l’ordenació es produeix d’acord amb l’ordre d’inscripció col·lapsa el sistema i dificulta la inscripció, generant greuges entre els qui ho aconsegueixen i els que no.
STEPV ha manifestat, com ja va exposar el curs passat, que caldria abordar primer una solució general que passaria per tindre alimentades les borses de treball per a garantir la seua cobertura i això passa per mantindre obertes les borses i no esperar a les oposicions o a la convocatòria d’una borsa extraordinària. I mentre arriba eixe moment, per evitar les desactivacions que es produeixen per evitar les adjudicacions d’ofici, caldria eliminar aquesta mesura, fet que provocaria una disminució de les desactivacions.
Per tant, el Sindicat s’ha manifestat contrari a l’adjudicació d’ofici a les persones desactivades, com ha proposat la Conselleria, que ha informat que revisarà aquesta proposta atenent les peticions sindicals.
Quant a els criteris per a les adjudicacions de les places en cremallera, la Conselleria ha informat que es realitzarà mitjançant un procediment informàtic que tindrà en compte l’any d’incorporació en borsa amb serveis prestats i l’ordenació actual en la llista, de manera que es respectarà escrupolosament l’ordenació actual. Una vegada es determine l’antiguitat de cada membre de la borsa per cada especialitat es realitzaria l’adjudicació en cremallera de les places en què poden optar des de diverses especialitats. La idea de Conselleria és publicar abans de final de curs la regulació d’aquestes borses i les llistes per tal que el professorat afectat puga comprovar si estan ben ordenades, abans de les adjudicacions d’inici de curs.
Quant a les situacions concretes, STEPV ha traslladat aquestes i les respostes de Conselleria:
1. Establir protocols per a solucionar les situacions en què s’adjudiquen places que després no existeixen per errades de l’administració. La Conselleria ha contestat que estan disposats a estudiar una proposta concreta per solucionar aquest problema.

2.- Informació completa de les característiques de les places al web de la Conselleria.

3.- Publicació del catàleg complet de titulacions que donen accés a la docència. La Conselleria està preparant una ordre per donar resposta a aquesta demanda.

4. Pagament de l’estiu de totes les vacants afectades oferides en juliol, sempre i quan no s’incorpore la persona titular. Revisaran els casos en què no s’abona l’estiu i donaran resposta.

5. Reserva de plaça per canvi administratiu, mentre estàs de baixa o de permís, ja que en aquest casos acomiaden a la persona que està de baixa o de permís i mantenen al docent interí que la substitueix. La Conselleria estudiarà la situació en altres territoris per adoptar les mateixes solucions, perquè el problema és la normativa general de contractació, ja que a una persona que està de baixa no se la pot contractar.

6. Contractació de professorat especialista en EOI d’Alacant de l’especialitat d’èuscar. Estudiaran la situació i proposen ofertar-la per difícil cobertura i obrir la borsa extraordinària.

7. Persones que entren al sistema per difícil cobertura i no tenen el C1 de valencià. Hem detectat casos que se’ls ha exclós de la borsa quan harien d’estar «congelats». Ho comprovaran i ho solucionaran.

8. Permisos i llicències
a. Alta en el sistema a efectes administratius per a les persones que agafen una vacant en juliol o abans de l’inici de les activitats lectives i no s’incorporen per estar gaudint qualsevol del permisos que contempla l’addenda de professorat interí: naixement, adopció, etc.

b. Dret a acumulació de lactància en substitucions (i no sol en vacants).

Fins ara, en el cas de persones interines amb vacant, Conselleria aplicava una fórmula per calcular el temps de lactància acumulada en funció del temps restant per finalitzar el contracte.
STEPV considera aquest fet restrictiu i ha demanat en repetides ocasions que es revise aquest fet i es done el mes complet. Gràcies a la pressió del sindicat, finalment hui la DG s’ha compromés a revisar el cas.

9. Ordre d’incorporació a borsa de les persones que es presentaren a les oposicions de 2019 i degut a que s’ha tardat tant en incorporar-los, han entrar primer per difícil cobertura. S’ha d’aplicar el mateix criteri que el curs passat amb borsa extraordinària. La Conselleria ho té en compte i aplicarà el mateix criteri.

10.- L’ISEA ha incorporat un requisit nou sense negociar ni donar una moratòria, que és el requisit del DEA, Doctorat o Màster Artístic per a la tutela de les investigacions de l’alumnat. Això està creant molts problemes per a la cobertura de vacants o substitucions perquè no tot el món té aquest requisit. La Conselleria parlarà amb l’ISEA per buscar una solució.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR