STEPV presentarà recurs contra la repetició de places en les adjudicacions de 2018

La Conselleria manté la proposta de la repetició de centre, encara que serà voluntària, que vulnera l’ordenació de les borses.

dimarts 05 juny 2018 17:12 h

Aquest matí ha tingut lloc la Comissió de Seguiment de l’Acord de Professorat Interí i, posteriorment, la Mesa Sectorial en què s’ha tractat, entre d’altres, les resolucions d’adjudicacions d’inici de curs.

STEPV demana la convocatòria de la Junta de Portaveus per acordar els temes que caldria traslladar al nou govern de l’estat

La Conselleria manté la repetició de centre per al professorat interí que es va iniciar en la resolució d’adjudicacions d’inici de curs en 2017 i que STEPV va recórrer en el seu moment perquè vulnera l’ordenació de les borses de treball. En la resolució negociada aquest matí, STEPV ha demanat que es retire aquesta mesura encara que siga voluntària, ja que així i tot, continuarà vulnerant l’ordenació de les borses de treball.
A més, per al personal funcionari de carrera, també s’altera l’ordenació tradicional de les adjudicacions d’inici de curs, ja que fins el curs passat, primer s’adjudicava el professorat reingressat a la docència i després el funcionariat provisional i en pràctiques. Segons la resolució negociada avui, primer s’adjudicarà el professorat provisional i en pràctiques que opte a repetir centre i després el reingressat.
Per tant, la mesura de repetició de centre altera el sistema d’ordenació que tradicionalment s’ha estat aplicant any rere any al conjunt del professorat, funcionari de carrera i interí.
Ara bé, en la resolució no apareix en cap lloc que el professorat adjudicat per al curs 2018/19 podrà repetir plaça el curs 2019/20, la qual cosa pot indicar que per al curs que ve no s’aplicarà la repetició de centre, fet que caldrà veure en 2019 si es confirma o no.
STEPV ha anunciat en la Mesa Sectorial que presentarà recurs contra les resolucions d’adjudicació de juliol si es manté l’opció de repetició de centre, com va fer el curs passat, perquè, encara que siga una opció voluntària, continua vulnerant l’acord de professorat interí.
D’altra banda, el Sindicat també s’ha reiterat en la proposta que el professorat interí sense capacitació en valencià puga optar a places en comarques castellanoparlants, de la mateixa manera que s’aplica al funcionariat de carrera en el concurs de trasllats. L’administració ha contestat que el conseller d’educació està estudiant aquesta proposta i que contestarà pròximament si s’accepta o no.
En la Mesa Sectorial també s’han tractat les instruccions d’inici de curs de les EOI. STEPv ha fet seues i ha traslladat a la Conselleria les reivindicacions i al•legacions de les direccions i el professorat de les EOI. El Sindicat ha insistit en la necessitat que totes les coordinacions tinguen la reducció lectiva necessària per poder dur a terme totes les tasques i funcions que demanden aquests ensenyaments.
Finalment, STEPV ha informat que ha presentat per registre d’entrada la petició a la Conselleria de convocatòria de la Junta de Portaveus per tal de tractar els temes que caldria traslladar al nou govern de l’estat en matèria educativa. En concret, STEPV proposa la derogació de la LOMQE, dels reials decrets-llei de retallades i la modificació del Reial Decret d’ingrés a la funció pública per a permetre l’accés diferenciat i l’aplicació de l’article 61.6 del TREBEP per a consolidar el professorat interí.
Igualment, el Sindicat ha insistit en la necessitat de mantindré oberta la negociació del pacte d’estabilitat mentrestant, ja que aquest mes de juny comencen les oposicions en el cos de mestres. La Conselleria ha reiterat el seu compromís de convocar pròximament (en 15 dies aproximadament) el grup de treball per a repartir les 7.500 places dels cossos de secundària per a 2019 (5000) i 2020 (2500), però dóna per tancat el pacte d’estabilitat.


Comentaris

Jose Luis Botella Romero

05 juny 2018 / 20:56 h

El Stepv tiene mayoría en la mesa. En lugar de presentar un recurso que no sirve para nada… ¿no debería haberse negardo a admitir unas adjudicaciones que se van a pasar por el forro el acuerdo de interinos de 2010?


Fernando Galindo Rodríguez

06 juny 2018 / 09:57 h

Bien por estar en contra de esa resolución, pero teniendo mayoría en la mesa no se debe llegar a que se cumpla esa adjudicación que no respeta el orden de la bolsa. Esperemos que no se lleve a cabo esa resolución y se realicen todas las medidas de presión convenientes. Se puede desear cambiar de lugar de adjudicación y por temor a no tener una adjudicación favorable tener que mantenerse en el centro actual en condiciones que sí que van a ser perjudiciales para el docente. Respetar el orden en la bolsa sí que es justo y permite elegir lo que uno desea realmente en base a unas condiciones ya conocidas y pactadas. NO A ESA RESOLUCIÓN QUE PROPONE CONSELLERÍA. QUE NO RESPETA EL ORDEN DE LA BOLSA.


Juan Carlos Fraga Beltran

07 juny 2018 / 07:29 h

És una vergonya que un sindicat majoritari permeta que passen estes coses. és ‘injust esta rebaremació…...… ¿per què un interí que va 70 llocs darrere de mi puga optar a millor plaça que jo?
Stepv el que hauria de buscar són les vies per a impugnar este punt davant dels jutjats perquè és il·legal.
Si esperem que recórreguen, ja ens podem imaginar el que pot pasar…..... el mateix que l’any passat que encara no ha eixit la resolució del recurs de repetició de centre de fa un any.  Això és una barbaritat i L’Stepv , com el meu sindicat i sindicat majoritari en educació, ha de començar a buscar un bon advocat perquè immediatament presente una impugnació a esta barbaritat. si la cosa va així,  ho sento molt però després de molts anys sindicat a L’STEPV em donaré de Baixa.
lluiteu pels nostres drets, per favor, ja ens han fet passar prou penúries i calamitats que ara només ens falta això.


STEPV

07 juny 2018 / 11:55 h

STEPV ha rebutjat en aquesta i en totes les meses de negociació que s’ha tractat el tema la repetició de centre. La Conselleria ha modificat la seua posició. Ha passat de fer-ho obligatori a fer-ho voluntari. Totalment insuficient perquè continua vulnerant l’ordenació de les borses. En la resolució no es diu res de repetir centre els pròxims cursos, per tant, entenem que ha renunciat a aquesta mesura per a futur. Aquest canvi de posicionament es deu al rebuig de la majoria sindical que representa STEPV. I no és culpa nostra que el sistema judicial siga tan lent en respondre. D’això no ens podeu fer responsables a STEPV. Si hi hagués una mesura judicial segura per paralitzar l’aplicació de la mesura, no dubteu que l’haguérem posat en marxa. Quan l’acord de 2013 vam demanar la suspensió cautelar perquè hi havia gent que se n’anava a l’atur, com així va passar, i els tribunals de justícia ens la van denegar. El Sindicat està preparant una campanya de reclamacions perquè saturem la conselleria de queixes per aquesta mesura. Pròximament us la farem arribar. Gràcies.


Francisco Varo Gomis

09 juny 2018 / 19:21 h

Estic d’acord amb els meus companys..Lluiita que tots paguem el sindicat per a que siga el sindicat dels interins.


Juan Carlos Fraga Beltran

14 juny 2018 / 07:09 h

CAMPAÑA DE REClAMACIÓN CONTRA LA REPETICIÓN DE CENTRO DE PROFESORADO INTERINO: Estamos ya a mitad de mes de junio y no veo ninguna campaña para reclamar ante Conselleria el punto de repetición de centro de profesorado interino para este próximo curso. “STEPV parla molt però fa poc.”

EN 15 DÍAS DECÍAN QUE SE REUNÍAN PARA TRATAR EL TEMA DE LAS PLAZAS QUE SE OFERTARÍAN POR ESPECIALIDAD PARA LAS PRÓXIMAS OPOSICIONES: ¿Será verdad u otra vez solamente palabrería?.

¿QUE MEDIDAS TOMARÁ EL STEPV Y CONSELLERÍA PARA LA GENTE MAYOR QUE SE QUEDARÁ EN EL PARO POR LAS OPOSICIONES MASIVAS ?: De momento parece que tampoco nada y según pasan los días creo que ya a la altura del curso en que nos encontramos el STEPV tampoco hará nada.

Cada día que pasa estoy más descontento con el sindicato que hasta ahora creía que me representaba y creo que la razón del porque se están creando tantas asociaciones de interinos en toda España es por esto: los sindicatos y también STEPV, no hacen nada por los interinos, absolutamente nada. Sólo hacen propaganda cuando les conviene.

Estamos acabando el curso y creo que STEPV se mueve poco por los interinos, más bien no se mueve nada de nada.


STEPV

14 juny 2018 / 10:46 h

Company, si encara no hem posat la campanya en marxa és perquè estem consultant jurídicament com fer-la d’acord amb les novetats respecte a la protecció de dades. És un tema complex que estem estudiant perquè no volem tindre cap problema legal en una campanya de recollida de signatures. Us demanem una mica de paciència, però la campanya eixirà endavant quan clarifiquem aquest punt.
I això que parlem molt i fem poc, sense comentaris. Sort que està l’hemeroteca. Aquest tipus de comentaris no ajuden en la lluita per la consolidació i l’estabilitat del col·lectiu.
Salut


Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR