Meses de negociació

Informació sobre la Comissió de Seguiment de l’Acord de Professorat Interí

S’han tractat els criteris per a la catalogació de llocs de difícil provisió i el protocol per a situacions provocades per errades de l’administració que afecten les adjudicacions de places

dimarts 14 juliol 2020 16:17 h

Aquest matí ha tingut lloc la reunió de la Comissió de Seguiment de l’Acord de Professorat Interí. La Conselleria ha informat que el calendari d’adjudicacions no està tancat del tot, però estan barallant que les adjudicacions de professorat suprimit i desplaçat serà a finals de juliol, com també les adjudicacions de les comissions de serveis. Quant a la resta d’adjudicacions, s’està intentant que també siguen a finals de juliol o, com a molt tard, a principis d’agost, perquè encara s’està tancant l’increment de plantilla necessari per a posar en marxa el curs que ve, donada la situació extraordinària provocada per la COVID-19. Demà en la Mesa Sectorial intentaran concretar més.

STEPV ha fet una prèvia abans de començar el punt sobre els criteris de catalogació dels llocs de difícil provisió, en la qual ha demanat la creació d’un grup de treball per a tractar aquests llocs en tots els procediments d’adjudicacions i no només en el cas del professorat interí. La Conselleria ha acceptat la creació d’aquest grup de treball que s’intentarà convocar a setembre.
Quant als criteris aportats per la Conselleria per a catalogar aquests llocs, previstos en l’acord de professorat interí de 2010, s’ha aclarit que faran referència a places concretes i no a centres i, de moment, només afecten a 21 centres CAES, a més de les places catalogades el curs passat. Però la Conselleria ha proposat que s’afegisquen també els centres d’Educació Especial perquè el professorat interí que ocupa aquestes places puga repetir el curs que ve, ja que és una petició d’aquests centres davant la situació extraordinària que viurem el curs que ve i sol·liciten mantindre la plantilla que tenen ara, si el professorat interí així ho sol·licita, ja que la repetició de centre és voluntària.
Per tant, el curs que ve podran repetir centre les persones que actualment ocupen una plaça catalogada en les adjudicacions de juliol de 2019 i alguns dels centres d’educació especial (llistat que ens faran arribar abans de publicar-lo). En el cas dels 21 centres CAES que s’incorporen al llistat, la possibilitat de repetició tindrà lloc en el curs 2021/22, sempre que aquestes places es mantinguen vacants.
Cal recordar que STEPV porta des de 2010 reclamant que es definisquen els criteris per a determinar les places de difícil provisió, ja que no s’han regulat mai, malgrat estar contemplat en l’acord de 2010. A més, la repetició és voluntària i els centres i les places afectades tenen una demanda mínima de peticions en tots els procediments d’adjudicacions (concurs de trasllats, comissions de serveis i adjudicacions de juliol) i, per tant, tenen greus problemes d’estabilitat de plantilla.
Quant a la problemàtica de places que s’adjudiquen i que després es retiren per error de l’administració, la Conselleria proposarà un protocol per contemplar les diferents casuístiques i donar una solució a les persones afectades, que passaria per oferir-li les noves places que es generen per poder subsanar l’errada. En tindre el protocol, donarem més informació.
Finalment, en el torn obert de paraules, STEPV ha plantejat diverses qüestions urgents (la resta les enviarà per escrit perquè la reunió ha acabat passades les 16h), que afecten persones excloses de la borsa de treball.
STEPV també ha mostrat la seua preocupació per les queixes que estan arribant al Sindicat les persones que estan sol·licitant la cita prèvia per a l’informe mèdic necessari per a exercir el curs que ve i, en alguns centres de salut, s’està demanant una prova negativa de COVID-19, cosa que no té cap sentit perquè la malaltia no és crònica sinó que es transmet per contagi, que pot succeir o no en qualsevol moment.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR