Polítiques educatives

Els consells escolars municipals, a debat en Torrent

Una seixantena de persones procedents de distints sectors de la comunitat educativa van participar en la jornada formativa que amb el lema “Una eina per a la participació educativa” es va celebrar aquest dimecres en la Casa de Cultura de Torrent (Horta Sud).

dijous 22 febrer 2018 12:22 h

Les sessions, amb una destacada participació de les persones assistents, s’emmarquen en la campanya que l’STEPV desenvolupa amb l’objectiu de reviscolar i dinamitzar els consells escolars municipals. Tots els actes van ser transmesos a la Xarxa amb els hastags #ParticipacióCEM i #HortaSud.

Els debats, realitzats durant una jornada de treball concebuda per a aclarir una normativa confusa que demana ser revisada, van apuntar a la necessitat d’aprofundir en la participació democràtica de tots els sectors educatius, una premissa que contribuirà a dinamitzar els consells escolars. Una assistent resumia el sentit d’aquest encontre: “Hem delegat massa en altres instànciesi hem renunciat al poder de decisió que ens pertoca com a societat profundament i radicalment democràtica què volem ser”.

La jornada va ser oberta per Jesús Ros i entre les persones assistents hi havia el president de Guaix, membres de la Federació d’Associacions Ciutadanes de Torrent i de l’associació TDAH +16. També hi acudiren regidors i regidores de l’Horta Sud, personal tècnic d’educació, representants d’AMPES, membres dels equips directius dels centres i professorat.

Els distints debats de la jornada han servit d’estímul per a que els consells escolars municipals s’òbriguen a la participació efectiva de tots els sectors educatius. STEPV, organització hegemònica del professorat valencià, també pretén que amb la sensibilització el tema obtindrà el ressò mediàtic i social que mereix una eina democràtica tan essencial per al progrés de l’educació.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR