Mobilitzacions comarcals

Centenars de persones es manifesten a Torrent contra la retallada d’unitats a les escoles públiques

La Plataforma de Torrent presenta més de 6.000 signatures contra l’arranjament escolar 2014-2015.

Manifestació del 6 de març a Torrent

divendres 07 març 2014 08:17 h

La Plataforma per l’ensenyament públic de Torrent, amb el suport de la Plataforma en defensa de l’ensenyament públic de l’Horta Sud, es va concentrar el passat 10 de febrer a l’avinguda per mostrar el seu rebuig a la retallada d’unitats en les escoles públiques de Torrent i en suport a les al·legacions presentades pels centres afectats. Iniciàrem una campanya de recollida de signatures amb l’objectiu que no es perdera cap unitat escolar pública en el curs 2014-2015.
Els criteris de l’arranjament escolar han canviat per adequar-se a l’augment de ràtio (de 25 a 30 en Infantil i Primària, de 30 a 36 en Secundària i de 35 a 42 en Batxillerat), la qual cosa ha comportat una important retallada d’unitats, sobretot en infantil i afectant de manera especial a les línies en valencià, i també una reducció del professorat. A més, perilla la continuïtat en el futur de 151 línies d’ensenyament en valencià, entre les quals el CEIP Ciutat de Cremona d’Alaquàs, la comunitat educativa del qual es troba tancada des que es va fer públic l’arranjament definitiu que nega l’entrada de nous xiquets i xiquetes el curs que ve a l’escola, i hui s’han sumat a la protesta de Torrent contra la retallada d’unitats en l’ensenyament públic.

No acceptem cap retallada: ni en les beques de transport i de menjador, ni en les ajudes per a llibres de text

A Torrent, l’arranjament provisional afectava a l’Antonio Machado, el Federico Maicas i el San Juan Bautista i, gràcies a les protestes de l’AMPA de l’Antonio Machado i de la resta de la Comunitat Escolar Torrentina, el desgavell es va reduir, quedant afectats directament el Federico Maicas, que de 3 unitats de 3 anys passa a només 2, i el San Juan Bautista, que de 2 passa a 1. En resum, ens volen llevar una escola pública…

Des de la Plataforma de Torrent rebutgem les retallades que està patint l’escola pública per culpa de les polítiques dutes a terme des del govern valencià i espanyol. No acceptem cap retallada: ni en les beques de transport i de menjador, ni en les ajudes per a llibres de text. Tampoc acceptem l’augment de ràtio d’alumnat per classe imposat per Wert, ni la reducció d’unitats ni la supressió de llocs de treball als centres educatius públics imposada per la consellera Català.

Hui hem presentat més de 6.000 signatures contra la supressió d’unitats en les escoles públiques de Torrent. Volem fer arribar el nostre desacord amb la supressió d’unitats a la Consellera d’Educació, a la qual li demanem que retire la retallada d’unitats en l’educació pública de Torrent i exigim a l’Ajuntament que reclame el que ja tenim i a la Direcció General de Centres i a la Conselleria d’Educació que es preocupen per l’Educació i deixen d’embolicar dient que defensen la llibertat d’elecció, que ja sabem que defensen la llibertat dels que la poden pagar, no la de totes i tots.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR