Plataforma per l’ensenyament públic

La Plataforma per l’Ensenyament públic, molesta amb les sentències a favor dels concerts

La Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic demana reunir-se amb el Conseller d’Educació per a abordar les sentències de la concertada

dijous 19 juliol 2018 06:04 h

La Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic, formada per les organitzacions, FAMPA-València, STEPV, FE CCOO PV, FeSP UGT PV, Escola Valenciana, CAVECOVA, CGT, FAAVEM, FEPV, BEA, Saó, Sindicat d’Estudiants, FEU, Acontracorrent, Associació de Directors i Directores de Primària, Associació de Directors i Directores de Secundària, Moviments de Renovació Pedagògica, ADIDE, FAMPA-Enric Valor, FAMPA-Penyagolosa i Valencia Laica, ha demanat este matí una entrevista amb el Conseller, Vicent Marzà, i el Secretari Autonòmic d’Educació, Miguel Soler, per tal de valorar i coordinar possibles accions relatives a les sentències del TSJCV que obliguen a l’Administració Educativa a retornar el concert a determinades aules concertades de nivells postobligatoris.

La Plataforma ha manifestat el seu malestar davant les sentències emeses perquè considera que avalen la concertada i considera que ha de continuar exigint que la concertada siga subsidiària de la pública i no a l’inrevés. Cal doncs continuar apel·lant a les administracions, central i autonòmica que modifiquen o deroguen les lleis que entenen que la concertada és complementària de la pública i no subsidiària, a més de reivindicar polítiques i activisme per la derogació de la LOMQE.

En este sentit la Plataforma demanarà  la convocatòria d’una comissió per a fer el seguiment de la revisió dels concerts amb participació dels agents socials.També, als serveis de la Conselleria, un estudi jurídic que ens permeta valorar la possibilitat de coordinar-nos en possibles accions judicials i saber quina és la base legal en la que es basen les sentències per poder orientar l’acció sindical i jurídica.

Per últim demanarà que es promoga una conferència sectorial d’educació per tal de coordinar amb la resta d’Administracions Educatives de l’Estat una resposta adient per transformar el marc legal que permeta una revisió efectiva, atenent a criteris de garantia de drets educatius i de promoció dels serveis púbics, dels concerts educatius.

A més, la Plataforma li plantejarà quines propostes cal traslladar al Ministeri d’Educació per tal de millorar el sistema educatiu. En primer lloc, cal derogar la LOMQE i els reials decrets-llei 14/2012 i 20/2012 de retallades al professorat i al funcionariat, entre d’altres mesures.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR