Plataforma per l’ensenyament públic
La Plataforma per l’Ensenyament Públic crida “Aquest curs deroguem la LOMCE” durant l’acte de benvinguda escolar
Tombar la LOMCE, revertir les retallades i millorar l’educació pública al País Valencià són les reivindicacions que es mantenen per al nou curs
Concentració de hui de la Plataforma
La Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic, formada per les organitzacions, FAMPA-València, STEPV, FE CCOO PV, FeSP UGT PV, Escola Valenciana, CAVECOVA, CGT, FAAVEM, FEPV, BEA, Saó, Sindicat d’Estudiants, FEU, Acontracorrent, Associació de Directors i Directores de Primària, Associació de Directors i Directores de Secundària, Moviments de Renovació Pedagògica, ADIDE, FAMPA-Enric Valor, FAMPA-Penyagolosa i Valencia Laica ha iniciat el nou curs reivindicat la millora del sistema d’ensenyament públic davant de Delegació de Govern.
Quatre reivindicacions fonamentals: d’una banda, la Plataforma insta el Govern de Madrid a tombar la LOMCE, revertir les retallades i obrir el canal de comunicacions a una nova política educativa, centrada en el diàleg i la participació de tota la comunitat educativa. D’altra banda, la Plataforma demana al Govern de la Generalitat una aposta molt més valenta per l’ensenyament públic.
Reivindiquem que:
- S’ha d’avançar en la política de defensa de l’escola pública front a la concertació de centres d’ensenyament, de limitació de l’aplicació de la LOMCE (mentre s’hi deroga el més aviat possible) i de reversió de les retallades.
- La Conselleria d’Educació ha de considerar les propostes de la Plataforma per l’Ensenyament Públic com a interlocutora de la majoria de la comunicat educativa per la millora constant de l’ensenyament públic.
- La Conselleria d’Educació desenvolupe moltes més accions que milloren les condicions de l’escola pública, de l’alumnat i les famílies i del professorat.
En eixe sentit, la Conselleria ha d’atendre les peticions de la comunitat educativa que es concreten en les següents millores: la reducció de la ràtio d’alumnat per aula i nivell, la reducció de les hores lectives del professorat, el foment de la participació de les famílies en les propostes educatives dels centres, la revisió i adequació de les infraestructures, l’avanç cap una escola inclusiva, la consolidació i ampliació de la xarxa d’ensenyament públic plurilingüe a totes les edats i territoris amb la garantia de l’accés a l’ensenyament en valencià que garantisca els drets lingüístics, avançar que la religió, no siga impartida a l’escola, etc.
Anunciem a més que el dilluns 10 de setembre es convida als centres educatius a la lectura de manifest a l’hora d’entrada en l’inici de curs.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.