Plataforma per l’ensenyament públic

La Plataforma de Torrent denuncia la manca de sensibilitat de la Conselleria

L’arranjament escolar s’ha acarnissat amb les escoles públiques Ciutat de Cremona, Pare Català i Ramiro Jover.

Reunió de la Plataforma de Tprrent, el dia 11 d'octubre.

diumenge 12 octubre 2014 12:49 h

La Plataforma per l’ensenyament públic de Torrent ha viscut en primera persona la problemàtica que pateixen, encara ara, l’escola pública Ciutat de Cremona d’Alaquàs, el Pare Català del barri de Benimaclet i el Ramiro Jover del barri de Sant Marcel·lí de València, respecte de l’arranjament escolar i l’esperpent en què viuen cadascú dels centres educatius, que han informat en la darrera sessió de treball que aquesta organització de mares, pares, professorat i alumnat ha desenvolupat a la ciutat més gran de la comarca de l’Horta.

“La nostra administració educativa no creu amb el que és públic”

No sent les úniques escoles agredides per part de l’administració educativa del País Valencià, els assistents a la concentració – xarrada, han comprovat com aquests tres centres, els representants dels quals s’hi han trobat presents en la primera activitat reivindicativa que s’organitza, sí que encarnen a hores d’ara la lluita en defensa del concepte d’escola pública capaç de teixir les referències del que suposa ara mateix, una escola pública, valenciana i de qualitat.

Per als assistents a la xarrada reivindicativa, “la nostra administració educativa no creu amb el que és públic” i els testimonis d’aquestes escoles no fan altra cosa que arrelar-se a la realitat on hi treballen per la construcció de la nova societat.

Tots tres centres participants en aquesta primera activitat organitzada per la Plataforma en defensa de l’ensenyament públic de l’Horta Sud i la Plataforma per l’ensenyament públic de Torrent, han posat de manifest les múltiples mentides i enganyifes de l’administració educativa valenciana. Unes enganyifes que no han fet més que enredar la troca al voltant d’unes reivindicacions justes de tots els centres en lluita i d’aquests tres exemples en particular.

La Plataforma denuncia la supressió de 182 aules arreu el País Valencià mentre s’adjudiquen augments indiscriminats a l’escola concertada i privada en detriment de l’ensenyament públic, gratuït i inclusiu, i les innombrables incongruències patides per les escoles en lluita arreu la geografia valenciana.

Igualment es denuncien les repercussions contra el valencià de l’arranjament escolar per a aquest curs i del Decret de Currículum de Primària, tots dos conseqüència dels atacs a la nostra llengua per part del Govern espanyol i de la Generalitat Valenciana.

Finalment, la Plataforma dóna suport a la vaga estudiantil convocada per a finals d’octubre, així com a les mobilitzacions organitzades per la Plataforma per l’ensenyament públic del País Valencià.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR
Reunió de la Plataforma de Tprrent, el dia 11 d'octubre.

IV Trobada de Plataformes Comarcals

30 setembre 2014 / 13:58 h