Professorat interí

El professorat interí exigeix amb urgència garanties d’estabilitat laboral

El ministre Méndez de Vigo fa passar amb raons la Plataforma per l’Estabilitat i la Consolidació en l’Ocupació del Professorat Interí (PECEPI) quant a la petició d’entrevista sol·licitada.

El ministres d'Educació, Íñigo Méndez Vigo.

dilluns 13 febrer 2017 13:40 h

A través del director del gabinet del ministre, Sr. Manuel Barranco, s’ha donat resposta a la petició d’entrevista de la PECEPI per a abordar la problemàtica d’interinitat del professorat dilatant en el temps la celebració de la trobada i derivant-la al secretari d’Estat d’Educació, Sr. Marcial Marín.

150.000 professors/es poden perdre el seu lloc de treball, en un ERO massiu

L’elevada taxa d’interinitat de les plantilles docents és un de les pitjors mals endèmics que afecten el sistema públic d’ensenyament, amb conseqüències que perjudiquen profundament la qualitat de l’educació en incidir en les injustes condicions laborals del professorat afectat, col·lectiu que comprén ni més ni menys el 25 % de les plantilles.

Precisament, el Sr. Marín ha declarat recentment que el Ministeri pensa endurir l’accés a la docència, al mateix temps que planeja durant els propers 3 o 4 anys la convocatòria d’una oferta d’ocupació pública massiva, amb unes 150.000 places, precisament les que ara estan sent ocupades per professorat interí. Sense l’establiment urgent de plans d’estabilitat laboral en cada una de les administracions educatives i la posada en marxa d’un accés diferenciat que preveja una consolidació de l’ocupació docent, aquesta mesura és una amenaça, ja que pot suposar el major ERO de la història del sistema educatiu, condemant injustament a l’exclusió laboral milers de professores i professors i llançant a perdre anys d’experiència docent que el sistema hauria de reconéixer com un valor del qual no s’ha de prescindir.

Aquestes declaracions no fan sinó augmentar la preocupació i l’angoixa entre el professorat afectat, per la qual cosa aquesta plataforma reforça la seua insistència al ministre Íñigo Méndez de Vigo que reba els seus representants i faça mostra de voler solucionar al més prompte possible i amb garanties una situació que cada vegada és més inquietant per al professorat interí.

Davant d’un futur cada vegada més preocupant, la Plataforma per l’Estabilitat i la Consolidació en l’Ocupació del Professorat Interí fa a més una crida a totes les forces polítiques i sindicals, així com a totes les administracions educatives, perquè adopten sense dilació els acords necessaris que conduïsquen a l’establiment de plans d’estabilitat laboral i a la consolidació en l’ocupació dins de la Funció Pública docent del professorat que actualment exerceix en règim d’interinitat.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR