STEs-Intersindical rebutja l’esborrany de decret d’Especialitats presentat pel Ministeri perquè suposaria la pèrdua de milers de llocs de treball.
El MECD, amb el desenvolupament de la LOMQE, pretén la reconversió del professorat amb fins economicistes en detriment de la qualitat educativa.

" />

Reforma educativa

El Ministeri pretén desregular les especialitats docents en secundària

STEs-Intersindical rebutja l’esborrany de decret d’Especialitats presentat pel Ministeri perquè suposaria la pèrdua de milers de llocs de treball.
El MECD, amb el desenvolupament de la LOMQE, pretén la reconversió del professorat amb fins economicistes en detriment de la qualitat educativa.

dijous 06 novembre 2014 12:58 h

Segons el text presentat, es vol procedir amb aquest projecte a “establir una nova assignació de matèries del currículum a les diferents especialitats dels cossos docents que, tenint en compte les necessitats de titulació i de qualificació requerides per l’ordenació general del sistema educatiu, permeta a les administracions educatives, i a les direccions dels centres, elaborar una proposta pedagògica el més àmplia possible, d’acord amb la naturalesa i les necessitats específiques de cada centre.”

L’objectiu real és, com es veu sobretot en l’annex V, que per exemple el professorat de Filosofia impartisca Iniciació a l’Activitat Emprenedora i Empresarial, o que el d’Assessoria i Processos d’Imatge faça el mateix amb Biologia. És a dir, que les Administracions educatives, quan les necessitats d’un centre així ho requerisquen, puguen assignar altres matèries diferents al professorat d’una determinada especialitat. En canvi, es permet la contractació discrecional de personal amb dubtosa titulació per a la docència en llengües estangeres.

En realitat, es tracta d’una desregularització de les especialitats docents amb la intenció de compactar les plantilles i refusar el rebuig horari, el que comportarà la pèrdua de milers de llocs de treball entre el col·lectiu interí i greus perjudicis no només per la qualitat educativa, sinó també per a la igualtat d’ensenyament, ja que dificultarà greument l’Atenció a la Diversitat.

La Confederació d’STEs-Intersindical ha manifestat “el rebuig absolut a aquest nou Reial Decret d’Especialitats i exigeix al MEC la seva retirada.” Ha anunciat que, en cas contrari, promurà mobilitzacions dràstiques al professorat.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR