Calendari escolar

Conselleria menteix per justificar l’avançament de l’inici de curs

Argumenta que és una demanda de la comunitat educativa, cosa que no és certa

dijous 22 maig 2014 17:55 h

La Conselleria d’Educació ha donat a conéixer públicament el calendari escolar del curs que ve, sense haver-lo negociat encara en la Mesa Sectorial d’Educació, com és obligat.

Tampoc és cert que aquesta modificació del calendari ajude a conciliar la vida laboral i familiar

Segons la nota de premsa de Conselleria, el curs s’avança al 3 de setembre en Infantil, Primària, Secundària i Batxillerat. El fi de curs també s’avança: el dia 19 de juny per a infantil i primària, i el 10 de juny per a Secundària i Batxillerat.
En la resta d’etapes, el calendari és el següent, segons Conselleria: el primer curs dels cicles de Formació Professional començarà el 12 de setembre i acabarà el 10 de juny. En ensenyaments artístics, d’idiomes i adults, començaran el curs el 15 de setembre i acabaran el 10 de juny.
STEPV considera inadmissible la publicació d’aquestes dades sense haver-les negociat encara, la qual cosa demostra el tarannà impositiu de la Conselleria que ja dóna per fet el calendari escolar sense haver-lo negociat encara.
No és cert que, com diu la Conselleria en la seua nota de premsa, l’avançament del calendari siga una proposta de la comunitat educativa. Tots els sindicats de la Mesa Sectorial d’Educació hem rebutjat aquesta proposta en diverses reunions davant el Director General de Personal. També hi ha associacions de pares i mares que han rebutjat la proposta.
Avançar el curs al 3 de setembre generarà un caos organitzatiu en els centres, perquè no tenen temps suficient per preparar l’inici de curs. Cal tindre en compte que molt de professorat canvia de centre i necessita un temps per coordinar-se i organitzar-se. Es tracta del professorat que canvia de destí per concurs de trasllat o per comissió de serveis o que és adjudicat a un nou centre en el cas del professorat interí o provisional.
Un dels arguments de conselleria per a avançar l’inici de curs és que, en acabar també abans, l’alumnat de secundària i Batxillerat tindrà més temps per preparar les proves de recuperació que ara s’han avançat a juliol. STEPV dubta molt que varie significativament el nombre d’aprovats en aquestes proves en juliol respecte a les que es feien en setembre.
Tampoc és cert que aquesta modificació del calendari ajude a conciliar la vida laboral i familiar. El mateix problema tenen les famílies per atendre l’alumnat en setembre que en juny. Modificar les dates no soluciona el problema, sinó altres mesures com la programació d’activitats extraescolar gratuïtes o la modificació dels horaris laborals perquè els pares puguen atendre els seus fills i filles.
STEPV traslladarà totes aquestes queixes a la Mesa Sectorial i continuarà proposant un calendari escolar basat en les necessitats de l’alumnat, en la distribució racional de les vacances (i no dependents del calendari religiós) i en la conciliació de la vida laboral i familiar dels pares i mares i del professorat.
D’altra banda, el Sindicat està preparant accions en defensa de l’ensenyament públic per a l’inici del curs que ve. Per eixe motiu, s’han convocat assemblees comarcals per a la setmana que ve i concretar amb el professorat aquestes accions, que es compartiran amb les Plataformes Comarcals en defensa de l’ensenyament públic.

Etiquetat com a

calendari escolar

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR