Meses de negociació

Mesa sectorial sobre calendari escolar

El Sindicat ha preguntat per temes pendents, com l’abonament dels tribunals d’oposició de 2022

Primer dia de classe en un centre educatiu

dijous 08 juny 2023 14:19 h

L’administració ha començat la mesa amb una correcció del calendari proposat, per errades detectades. Les vacances de Nadal començaran el 23 de desembre i no el 22 i s’afegeix el 19 de març com a dia festiu que, per error, no s’havia afegit inicialment.

El Sindicat ha plantejat, novament, la necessitat de treballar un calendari escolar basat en criteris pedagògics i no religiosos

També ha explicat que la proposta de dies lectius respecta el mínim de 175 dies marcades per la LOMLOE. En total seran 180 dies, dels quals cal descomptar els tres dies que fixa cada consell escolar municipal i els dies laborals de caràcter municipal.
Les dates d’inici i finalització de les activitats lectives, si no hi ha cap modificació després de les respectives meses de negociació, es preveuen les següents:
- Educació Infantil i Educació Primària: s’iniciaran 11 de setembre de 2023 i finalitzaran el 21 de juny de 2024.
- Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat: s’iniciaran l’11 de setembre de 2023 i finalitzaran el 21 de juny de 2024.
- Formació Professional, Grau Bàsic, Grau Mitjà i Grau Superior: s’iniciaran l’11 de setembre de 2023 i finalitzaran el 21 de juny de 2024.
- Programes Formatius de Qualificació Bàsica: iniciarà el 13 de setembre de 2023 i finalitzarà el 21 de juny de 2024.
- Formació Professional de Grau Bàsic de segona oportunitat: iniciarà les activitats escolars el 13 de setembre de 2023 i finalitzarà el 21 de juny de 2024.
- Formació de Persones Adultes: començaran el 18 de setembre de 2023 i finalitzaran el 19 de juny de 2024.
- Ensenyaments Artístics de Música i Dansa, elementals i professionals, Ensenyaments Professionals d’Arts Plàstiques i Disseny i Ensenyaments Esportius de Règim Especial: començaran el 20 de setembre de 2023 i finalitzaran el 19 de juny de 2024.
- Ensenyaments d’Idiomes: començaran el 25 de setembre de 2023 i finalitzaran el 21 de juny de 2024.

El Sindicat ha plantejat, novament, la necessitat de treballar un calendari escolar basat en criteris pedagògics i no religiosos. Enguany les vacances de pasqua tindran lloc a dues setmanes de la Magdalena de Castelló i a una setmana de les falles. Això trenca el ritme escolar i s’ha de solucionar.

Torn obert
STEPV ha plantejat les qüestions següents en el torn obert. Apuntem la resposta del Director General de Centres, que ha presidit la Mesa:
1.- Aplicació i publicació de les noves plantilles docents d’infantil i primària i secundària i FP: la Conselleria està preparant les plantilles dels centres d’acord amb les noves plantilles, encara que no estiguen publicades perquè estan passant els informes finals requerits.
2.- Protocol d’adequació dels centres proposada per STEPV en una mesa anterior, per tal d’actuar davant les altes temperatures en les oposicions i en les proves PUC de les EOI i d’adequació estructural dels centres educatius: el DG de Centres ho traslladarà a l’òrgan corresponent.
3.- Situació del pas del PTFP del cos A2 a l’A1: ho traslladarà a la DG de Personal.
4.- Situació de l’accés a càtedres a secundària i EOI: ho traslladarà a la DG de Personal.
5.- Negociació dels protocols del professorat pendents de la mesa d’Inclusió i Convivència: previsiblement la setmana que ve es negociaran aquests protocols.
D’altra banda, STEPV també s’ha interessat per l’abonament dels tribunals d’oposició de 2022. Segons ha pogut esbrinar, hi ha un problema tècnic amb el programa informàtic d’abonament de les despeses del tribunal que s’està intentant solucionar. Algunes persones membres dels tribunals sí que han pogut cobrar però la resta encara no.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR