Condicions laborals

STEPV rebutja el calendari escolar proposat per la Conselleria

No hi ha pràcticament temps per preparar el curs a setembre i s’allarguen els dies lectius en secundària i FP. Però ni es redueixen les ràtios ni es milloren les plantilles ni es redueix la burocràcia

Esborrany del calendari que es negocia el 2 de juny

dilluns 30 maig 2022 17:52 h

La Conselleria pretén que el curs escolar que ve comence el 8 de setembre de 2022 en infantil, primària, secundària, batxillerat i FP i acabe el 22 de juny de 2023, allargant els dies lectius en en secundària, batxillerat i FP.

No és el moment de fer aquest tipus de propostes, si no de treballar per millorar les condicions de treball del professorat

STEPV rebutja aquesta proposta perquè a setembre només hi ha 5 dies laborals a setembre per a organitzar el curs. Si normalment són pocs dies, el curs que ve encara serà més complicat perquè s’han d’aplicar els currículums nous derivats de la LOMLOE i les noves assignatures que la Conselleria ha proposat, com Projectes Interdisciplinaris, que estan en plena fase de negociació i encara no s’han publicat en el DOGV.

La nova assignatura de Projectes Interdisciplinaris, com el seu nom indica, implicarà professorat de diverses especialitats que ha de fer els materials curriculars dels projectes que el centre vulga dur endavant i a penes tindrà temps per preparar-los.

Cal tindre en compte que al voltant del 30% de la plantilla de professorat canvia de centre educatiu cada any bé per concurs de trasllats, comissions de serveis o adjudicacions de juliol de professorat provisional i interí.

També cal recordar que el mes de juliol es dedica a tasques de tancament del curs (amb la ingent burocràcia que demana la Conselleria), formació, estades formatives a l’estranger i oposicions i, tenint en compte que una part de la plantilla no repeteix és difícil preparar el curs següent.

L’altra proposta de retardar la finalització de l’activitat lectiva de secundària, batxillerat i formació professional per fer-la coincidir amb primària i, per tant, allargar els dies lectius en aquests ensenyaments, també és rebutjada pel Sindicat. En primer lloc perquè no té cap justificació pedagògica. I en segon lloc perquè no va acompanyada de cap mesura de millora de les condicions laborals del professorat: ni s’han baixat les ràtios, ni s’han negociat les plantilles docents, ni s’ha reduït la burocràcia com s’ha compromés la Conselleria a fer. Ni molt menys s’ha compensat la pèrdua de poder adquisitiu que pateim des de fa anys.

Després de dos anys duríssims de pandèmia en els quals el professorat també ha duplicat les seues jornades de treball no és el moment de fer aquest tipus de propostes, si no de treballar per millorar les condicions de treball del professorat, que al final són les condicions en què atenem el nostre alumnat i no continuar carregant sobre les espatlles del professorat més i més feina a canvi de res.

Consulta ací la proposta de calendari escolar que es negocia el 2 de juny


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR