Dignitat del professorat

La Conselleria manté la campanya contra el professorat i la seua dignitat

No només castiga el professorat amb retallades sinó que, a més d’això, el criminalitza.

divendres 14 setembre 2012 18:09 h

La Conselleria d’Educació manté la campanya de desprestigi del professorat donant a conéixer, intencionadament i sense cap motiu, les dades del professorat que està de baixa al setembre. Aquesta informació, la fa pública per donar una mala imatge davant l’opinió pública del professorat de l’ensenyament públic i, alhora, per intentar tapar els efectes negatius que les retallades estan provocant en els centres públics i culpar el professorat de les incidències d’aquest inici de curs.

La Conselleria va decidir que no cobriria el total de baixes dels centres

STEPV acusa a la Conselleria de ser la que està causant problemes i complicacions als centres docents i al seu professorat a l’hora de realitzar la seua tasca docent amb les mesures que està posant en marxa des de fa tres cursos i que han dut a una pèrdua alarmant de professorat interí, aules massificades, augment de tasques i faena, reducció del salari, etc. I, a més, es veu criminalitzat per l’administració que l’està castigant.
Aquesta campanya de desprestigi es va iniciar el curs passat, en què la Conselleria no només va filtrar les dades del professorat que estava de baixa sinó que a més les va manipular i en va unflar el nombre. Tornem a recordar que el percentatge de professorat de baixa està per davall de la mitjana en el conjunt de la funció pública i del món laboral en general.
A més, sempre s’han celebrat els actes d’adjudicació de vacants al setembre, abans de l’inici de curs i no com ara, amb el curs ja començat, una nova mesura d’estalvi per a l’administració a costa, novament, del professorat i del sistema educatiu públic.
STEPV també vol recordar que la Conselleria va decidir que no cobriria el total de baixes de professorat d’un centre. És a dir, si hi ha un docent de baixa no el cobrirà; si n’hi ha dos només en substituirà un; si n’hi ha tres, dos, i així successivament. També volem matisar que la Conselleria no té per què aplicar la norma del Ministeri de no substituir les baixes fins que passen deu dies perquè té competències per a no fer-ho.
Finalment, el Sindicat recorda que contra aquesta campanya de criminalització va haver de posar en marxa la campanya “Dóna un colp de mà” per la dignificació del professorat i de la tasca docent en les xarxes socials.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR