Polítiques educatives

STEPV es reuneix amb el Conseller d’Educació

El Sindicat li trasllada les reivindicacions i propostes per a millorar les condicions laborals del professorat i el sistema educatiu

Un moment de la reunió d'aquest matí

divendres 26 maig 2017 17:04 h

STEPV s’ha reunit aquest matí amb el Conseller d’Educació, Vicent Marzà, i el Secretari Autonòmic d’Educació, Miguel Soler, per a analitzar la situació de l’ensenyament en els tres sectors (pública no universitària, concertada i universitats) i traslladar-li propostes i reivindicacions per a millorar les condicions laborals del professorat i el sistema educatiu.

Coincideixen en què cal mantindre relacions més fluïdes per tal de conéixer de primera mà les demandes del Sindicat

Per part de STEPV hi han assistit el responsable d’Acció Sindical, Marc Candela, així com les responsables de pública no universitària, Beatriu Cardona, de concertada, Lola Navarro, i d’Universitat, Vanessa Campos.

STEPV ha traslladat al conseller les reivindicacions i propostes per a abordar el més prompte possible, i especialment ha insistit que la Conselleria retire la proposta de repetició el curs que ve del personal adjudicat en juliol. En eixe sentit, el Sindicat ha advertit que si es manté la proposta s’està obrint un conflicte laboral important i que STEPV recorrerà la normativa.

També li ha exposat la campanya iniciada recentment de recuperació de les condicions laborals del professorat -“Ja toca!”- i ha reclamat que es creen les unitats habilitades en l’arranjament escolar per tal de consolidar-les i estabilitzar així les plantilles.

D’altra banda, el Sindicat ha traslladat el suport en la defensa de la legalitat del decret de plurilingüisme, suspés cautelarment pel Tribunal Superior de Justícia sense, des del punt de vista del Sindicat, cap justificació. I ha tornat a insistir perquè posen en marxa un pla de xoc de formació en valencià per al professorat que no té encara la capacitació i que puga triar comarques castellanoparlants mentre obté la capacitació.

També ha agraït al conseller la defensa de l’activació d’un procés de consolidació del professorat interí i l’esforç per traslladar aquesta proposta a la resta d’autonomies i al Ministeri d’Educació.

Quant al sector de privada-concertada, STEPV ha insistit, entre altres qüestions, en la necessitat de desjudicialitzar la paga de 25 anys, i en tractar la resolució de desdoblaments de FP, una reivindicació insistent del Sindicat des del principi de legislatura (es tractarà dimarts que ve en Comissió de Seguiment, segons ha informat el secretari autonòmic). Igualment s’ha sol·licitat tractar els diferents temes de l’acord del 96, com plantilles, recol·locació i homologació retributiva, en la comissió de seguiment el més prompte possible.

Quant a universitats, el Sindicat ha exposat la problemàtica del professorat ajudant doctor i contractat doctor interí, del PDI associat i de la carrera professional del PAS, especialment del personal interí. Segons el Conseller i el Secretari Autonòmic d’Educació, es buscarà una fòrmula que solucione satisfactòriament la problemàtica el més aviat possible. Quant al PDI associat la Conselleria és conscient de la situació però estan limitats per la normativa estatal. Ara bé, esperen millorar la situació actual a través del Conveni Col·lectiu d’universitats que s’està negociant actualment. I respecte a la carrera professional del PAS, s’ha aconseguit que s’incorpore als pressupostos, tot i que només per al personal funcionari de carrera. Perquè el col·lectiu interí cobre la carrera professional cal modificar la normativa que ho regula en l’àmbit de la funció pública o, en tot cas, si els tribunals de justícia donen la raó als qui ho demanden guanyaran eixe dret.

STEPV i el Conseller d’Educació coincideixen en què cal mantindre relacions més fluïdes per tal de conéixer de primera mà les demandes del sindicat que representa la majoria del professorat en el sector de l’ensenyament públic i treballar per a millorar les condicions laborals del conjunt del professorat i la qualitat de l’ensenyament.


Comentaris

Luis Torregrosa Ramírez

28 maig 2017 / 11:51 h

Según el borrador de la resolución del Director General de Centros por la cual se ordena el procedimiento de adjudicaciones para el curso que viene,  yo podría en principio ser adjudicado, aunque no tenga el requisito lingüístico en valenciano siendo ,como soy, interino.Pero la resolución antes mencionada, que no me impide en realidad pedir ;SI que me obliga , al no poder presentar parte de la documentación (el requisito), a desactivarme voluntariamente de la bolsa con 62 años que voy a hacer en breve ,si no quiero ser excluido de la misma.Mi pregunta compañeros es la siguiente: aparte de lo retorcido del asunto,me gustaría saber si por lo menos tengo derecho a paro .Lo comento porque al desactivarme después no me pudieran decir :“como usted se desactivó voluntariamente , no le hemos echado y no tiene derecho a cobrar la prestación por desempleo”.Si sois tan amables compañeros:¿ me podríais contestar a esa duda?.A lo mejor la pregunta os puede parecer un poco tonta ,pero como la resolución -en mi opinión- es bastante retorcida y yo diría hasta cruel,no sé hasta donde pueden extender las consecuencias de la misma .A la espera vuestra respuesta , un saludo para todos los compañeros.


STEPV

30 maig 2017 / 08:50 h

Com que la desactivació és per un motiu d’incompliment d’un requisit per a optar a una plaça, encara que et desactives voluntàriament, tens dret a sol·licitar l’atur i no tindràs cap problema.


Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR