Condicions laborals

La Conselleria manté la proposta de repetició de centre en el text definitiu de les adjudicacions

El document encara s’ha de publicar al DOGV. El Sindicat convocarà mobilitzacions a Alacant, València i Castelló si la Conselleria no rectifica

dimecres 24 maig 2017 16:23 h

La Conselleria d’Educació ha facilitat l’esborrany definitiu de la normativa d’adjudicacions de juliol per al personal provisional, en pràctiques i interí que encara s’ha de publicar al DOGV. L’administració manté la proposta de repetir centre el curs que ve, malgrat comptar amb el rebuig dels sindicats de la Mesa Sectorial.

STEPV no entén l’obsessió de la Conselleria d’Educació, especialment del Secretari Autonòmic, en mantindre aquesta mesura

STEPV insisteix en què aquesta mesura altera l’ordenació de les borses de treball en el cas del professorat interí i, per tant, vulnera l’acord de 2010. Per tant, com ja va anunciar en el seu moment, en el moment en què es publique al DOGV, presentarà un recurs i sol•licitarà la suspensió cautelar de la mesura.
La Conselleria ha exclós de l’opció de repetir centre algunes especialitats de Música i Arts Escèniques, Formació Professional i Arts Plàstiques i Disseny, que són borses “menudes” en les quals l’aplicació de la repetició de centre poc provocar que docents interins que van per davant en la llista no obtinguen una destinació i acaben en l’atur si no poden repetir centre perquè no hi ha vacants per al curs que ve. Així i tot, hi ha especialitats que no s’han exclós d’aquesta opció en les quals, si no es rectifica, es produirà aquesta lamentable situació. També crida l’atenció que no s’haja tingut en compte les borses de les especialitats d’EOI que també es poden veure especialment afectades per aquesta mesura.
Malgrat aquestes exclusions d’algunes especialitats, STEPV continua exigint la retirada d’aquesta proposta, que s’aplica a més amb caràcter retroactiu, per no perjudicar els drets del professorat que participa en les adjudicacions de juliol.
Si la Conselleria no rectifica, STEPV convocarà concentracions del personal afectat a Alacant, València i Castelló per mostrar, novament, el rebuig del col·lectiu a aquesta mesura.
STEPV no entén l’obsessió de la Conselleria d’Educació, especialment del Secretari Autonòmic, en mantindre aquesta mesura que no compta amb el suport sindical ni del col·lectiu i insta, per tant, a l’administració a rectificar i a no vulnerar l’acord de 2010.
Tampoc han tingut en compte la proposta del Sindicat de donar la possibilitat al professorat interí que no tinga la capacitació en valencià d’optar a comarques castellanoparlants, en igualtat de condicions que el funcionariat de carrera. Per tant, si no es rectifica, el professorat interí sense capacitació haurà de desactivar-se voluntàriament si no vol ser exclós de les borses en cas que obtinga una destinació en les adjudicacions de juliol.

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR