Davant la dimissió del Conseller Vicent Marzà

La gestió en educació del Botànic presenta aspectes positius, però també queden qüestions pendents

dimecres 11 maig 2022 14:39 h

Vicent Marzà ha dimitit aquest matí després de 7 anys al capdavant de la Conselleria d’Educació. La seua gestió presenta aspectes positius com la recuperació i increment de les plantilles retallades per l’anterior govern del PP, l’avanç en la gratuïtat de l’ensenyament que suposa Xarxallibres, la implantació d’infantil 2 anys en centres públics, la decisió de retirar el recurs guanyat per STEPV contra l’acord de 2013 de professorat interí que havia presentat la conselleria Català i mantindre el de 2010, el manteniment de les unitats de centres com el Cremona d’Alaquàs, els centres d’Ontinyent i Castelló, etc., increment de beques universitàries o el compromís amb l’educació inclusiva, per citar alguns exemples.

Al nou conseller o consellera d’Educació, i a Vicent Marzà, el Sindicat els desitja molts èxits en la nova etapa

Ara bé, és també conegut que hem mantingut discrepàncies amb la gestió de la Conselleria en temes com la llei de plurilingüisme, el decret d’orientació educativa i la supressió dels SPES o la càrrega burocràtica que estan patint els centres educatius.
Quant a les condicions laborals del professorat, el Sindicat ha signat acords amb la Conselleria per a reduir la càrrega lectiva del professorat, millorar els procediments d’adjudicacions o destinar partides pressupostàries per a combatre desigualtats salarials (algunes de les quals encara no s’han executat) entre col·lectius. Però queden pendents aspectes molt importants com la reducció de les ràtios, la negociació de les plantilles docents (només s’ha iniciat en infantil i primària) o la recuperació del poder adquisitiu perdut des de 2010. Finalment, STEPV també ha manifestat les seues discrepàncies en la gestió del professorat interí, quant a garantir la seua continuïtat en el treball.
Al nou conseller o consellera d’Educació, i a Vicent Marzà, el Sindicat els desitja molts èxits en la nova etapa que estan a punt de començar.

Etiquetat com a

vicent marzà dimissió

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR