Mobilitzacions

Desenes de centres aturen les classes en solidaritat amb l’alumnat detingut

Exigeixen la dimissió de Paula Sánchez de León, Delegada del Govern

divendres 17 febrer 2012 17:51 h

Desenes de centres educatius, especialment instituts de secundària, han aturat aquest matí les classes –com proposava STEPV- en protesta per les detencions d’aquests dies d’alumnat que protestava pacíficament contra les retallades en educació. D’aquesta manera han mostrat el seu suport i solidaritat amb els companys i companyes detinguts.

STEPV exigeix l’alliberament de les persones detingudes aquests dies

STEPV ha fet el seguiment de les aturades i ha constatat que molts centres de València, Alacant i Castelló han realitzat diversos actes de protesta durant l’aturada de classe, des de concentracions de professorat i alumnat, assemblees informatives, lectures de manifestos, minuts de silenci o classes al pati del centre.
En un centre el professorat i l’alumnat s’han concentrat en el carrer amb cartells amb la consigna “Dimissió Sánchez de León” (Delegada del Govern) i s’han tapat la boca amb esparadrap negre per denunciar la manca de llibertat d’expressió i de manifestació. Un conservatori ha interpretat la marxa fúnebre “Mater Mea” i s’ha llegit un manifest. Altres centres han elaborat manifestos de suport a l’IES Lluís Vives.
L’IES Pere Arques de Cocentaina ha convertit el carnaval que se celebrava avui en un acte contra la repressió i han guardat un minut de silenci en solidaritat amb els estudiants repressaliats a València.
STEPV exigeix l’alliberament de les persones detingudes aquests dies i la retirada de tots els càrrecs. Són estudiants que es manifestaven pacíficament pel seu dret a rebre una educació digna i de qualitat. Si es manté la repressió cap al moviment estudiantil o, en general, cap al moviment de rebuig de les retallades a l’educació, STEPV proposarà al professorat i a la comunitat educativa accions i mobiitzacions més contundents que tinguen com a objectiu la paralització del sistema educatiu.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR