Dret a l’educació

Conselleria manté el criteri de mare gestant en el decret d’admissió d’alumnat

Contradiu la sentència guanyada per la pròpia Advocacia de l’Estat

dimarts 26 març 2013 09:22 h

El DOCV d’avui publica el Decret 42/2013 que modifica l’actual d’accés als centres educatius. Les modificacions de l’actual decret introdueixen alguns canvis quant als criteris que s’han de tindre en compte en l’admissió d’alumnat en centres públics i concertats.

STEPV ja va instar, tant en la negociació recent del decret com de l’ordre, la retirada d’aquest punt

Una d’aquestes novetats és el fet de ser mare gestant, que computa com si ja hagués nascut el xiquet o xiqueta. Aquest criteri ja s’estava aplicant des de fa un temps, i l’Advocacia de l’Estat ho va recórrer i a principis de març es va fer pública la sentència que li donava la raó. Malgrat això, la Consellera d’Educació va anunciar que ho recorreria.
Avui s’ha publicat el decret (i pròximament es publicarà l’ordre que la desenvolupa) i manté el criteri de mare gestant, malgrat la sentència.
STEPV ja va instar, tant en la negociació recent del decret com de l’ordre, la retirada d’aquest punt, i en conéixer la setència ho va tornar a sol·licitar. Si la Conselleria perd el recurs a la sentència, el mal que provocarà en el procés d’adscripció serà irreparable.

Etiquetat com a

decret admissió alumnat

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR