Professorat interí

Conselleria castiga el professorat interí en Nadal

Descomptes de les vagues, cessaments per evitar pagar el Nadal i ajornament de les adjudicacions a gener

diumenge 21 desembre 2014 10:54 h

La Conselleria d’Educació ha decidit descomptar en la nòmina de desembre els sis dies de vaga del professorat interí convocades el passat març de 2013 contra l’acord d’interins. Això significa que hi ha professorat que veurà reduïda la seua nòmina en més de 500€ en plenes vacances de Nadal. Mentre es descompten aquests dies, l’administració encara no ha abonat a tot el professorat els sexennis que es deuen des del mes d’agost amb l’excusa que hi ha poc de personal i tenen poc temps en les direccions territorials per a gravar els sexennis en les nòmines. Com s’explica, doncs, que per a descomptar sí que hi ha personal i temps i per a ingressar no?

Demà representants de STEPV i de la CPI presentaran al Síndic de Greuges la queixa pels impagaments de les nòmines

D’altra banda, les últimes adjudicacions de places van ser el passat 5 de desembre. Això significa la Conselleria porta dues setmanes sense adjudicar substitucions, que no tindran lloc fins el pròxim 2 de gener.
A més, el professorat que està formant part de les comissions de baremació del concurs de trasllats es reincorpora a les seues places el 22 de desembre, mentre continua en marxa el procés del concurs, ja que les puntuacions de les baremacions s’han publicat el dia 19 i les comissions encara han d’atendre les possibles reclamacions després de Nadal. Això significa que el professorat interí que substitueix els titulars d’aquestes comissions ha estat cessat abans de Nadal per a ser contractat de nou després de Nadal. La Conselleria s’estalvia, per tant, pagar el Nadal a aquests interins, cosa que en anys anteriors no passava.
STEPV denuncia, per tant, totes aquestes polítiques que castiguen, novament, el professorat interí i que se sumen als despropòsits de no abonar les nòmines dels mesos de setembre i octubre a centenars d’aquests docents. Demà dilluns, representants de STEPV i de la Coordinadora de Professorat Interí presentaran al Síndic de Greuges la queixa que ja va anunciar en el seu moment el Sindicat per aquest motiu.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR