Inici de curs

Col·lapse en les Direccions Territorials d’Educació

D’altra banda, Conselleria no abonarà els nous sexennis al professorat de València i Alacant fins octubre.

Imatge de les cues en la Direcció Territorial d'Educació d'Alacant

dilluns 01 setembre 2014 17:46 h

Tal i com preveia el Sindicat, aquest matí les Direccions Territorials estaven col·lapsades pel professorat interí i provisional que ha de presentar la documentació d’inici de curs. Aquesta situació, que es repeteix tots els anys, s’ha empitjorat enguany per l’avançament del curs, ja que el termini per a presentar la documentació s’ha reduït a només dos dies, perquè dimecres comencen les classes. Aquest matí les direccions territorials han presentat cues de professorat que sobreeixien dels edificis.
Quasi 8000 docents han de presentar 14 documents en dos dies. La immensa majoria d’aquesta documentació ja la té Conselleria d’anys anteriors (titulació acadèmica, dades personals, etc.), la qual cosa fa incomprensible que cada any es torne a sol·licitar per part de l’administració tota aquesta documentació de nou.

STEPV pressionarà la Conselleria perquè el pagament es realitze en setembre, com a molt tard

Com ja va advertir el Sindicat, aquesta situació provoca el col·lapse de les direccions territorials i que el professorat no estiga en el seu centre de treball preparant les classes i l’inici de curs, que enguany, a més s’ha avançat injustificadament.
El professorat d’Alacant i València no cobrarà els nous sexennis fins octubre
D’altra banda, el Sindicat ha pogut conéixer el motiu pel qual la immensa majoria del professorat no ha cobrat el nou sexenni en aquest mes d’agost, tal i com estava previst.
Mentre que el professorat de Castelló sí que l’ha cobrat, el d’Alacant i València no. Això es deu, segons fonts de Conselleria, al retard en què es va fer arribar a intervenció econòmica l’abonament d’aquest complement de formació.
Segons Conselleria, és molt possible que fins la nòmina d’octubre no s’abonen els nous sexennis a aquest professorat perquè la nòmina de setembre s’abona automàticament i s’hauria de modificar, sense l’autorització d’intervenció econòmica. L’abonament coincidiria, per tant, amb l’aniversari de la signatura de l’acord de retallades, que STEPV-Intersindical Valenciana no va signar, que prorrogava fins a juliol l’abonament dels sexennis.
STEPV pressionarà la Conselleria perquè el pagament es realitze en setembre, com a molt tard, i denuncia els retards per part de Conselleria en els pagaments, que ja coneixien des de la signatura de l’acord en octubre que retardava aquest abonament a juliol de 2014, en lloc de al mes de gener, tal i com estava previst per la finalització de la vigència del Decret Vela.
Quant a l’inici de curs, el Sindicat denuncia que l’avançament del curs afecta les condicions laborals i de prevenció de riscos laborals, perquè si es mantenen les actuals temperatures, se superaran els nivell marcats per la legislació.
A més, dos dies no són suficients per preparar en condicions les classes, i més amb la implantació dels nous currículums i horaris en primària i l’FP Bàsica. Així i tot, com sempre, el curs començarà amb plenes garanties per a l’alumnat, per la professionalitat del professorat.
Tot plegat, i com ja va denunciar el Sindicat, la Conselleria i el govern valencià pretenen entrebancar i desmantellar el sistema educatiu públic, per justificar la privatització de l’ensenyament, com estan fent en altres àmbits.

DT València
Cues en la Direcció Territorial de València

Etiquetat com a

sexennis inici de curs

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR