Retallades

La Conselleria no abona els nous sexennis a la immensa majoria del professorat

És el segon incompliment de l’administració valenciana en una setmana

STEPV

dissabte 30 agost 2014 17:27 h

La Conselleria d’Educació havia d’ingressar en la nòmina d’agost el 75% del nou sexenni al professorat afectat pel Decret Vela (2012) i l’acord de retallades (2013), però no ha estat així. La immensa majoria del professorat afectat no ha vist l’abonament d’aquest complement de formació en la nòmina d’agost, tal i com estava previst.

El Sindicat iniciarà una campanya de reclamacions en cas que no es produïsca aquest pagament pròximament

STEPV, en tindre constància d’alguns casos, ha fet una enquesta entre l’afiliació per comprovar si era una situació puntual o generalitzada. De les més de 200 respostes de l’afiliació, només en cinc casos afirmaven haver cobrat. La resta de casos, als quals els corresponia el cobrament el nou sexenni, han contestat que Conselleria no els havia ingressat en la nòmina d’agost el nou sexenni.
Recordem que el Decret Vela, de gener de 2012, retallava a la meitat els sexennis que estaven cobrant els docents funcionaris de carrera i anul•lava el cobrament dels nous sexennis que es completaven durant la vigència del decret, és a dir, fins desembre de 2013. Un acord en octubre de 2013, entre la Conselleria de Funció Pública i tots els sindicats de la Mesa General de negociació, excepte Intersindical Valenciana, establia una pròrroga rebaixada del Decret Vela. En aquest acord, es recuperava un 25% del sexenni retallat i es reprendria el reconeixement del sexenni en juliol de 2014 i l’abonament en 2015, tal i com establia un nou decret sobre sexennis, acordat a esquenes de STEPV i del professorat pels mateixos sindicats signants en les vacances de Pasqua.
D’aquesta manera, en una setmana s’incompleix el compromís de l’administració de reprendre la carrera professional en funció pública i l’abonament dels nous sexennis en el sector docent.
STEPV exigirà a la Conselleria d’Educació l’abonament immediat dels nous sexennis i iniciarà una campanya de reclamacions en cas que no es produïsca aquest pagament pròximament. El Sindicat acudirà dilluns a Conselleria a plantejar aquestes demandes i n’informarà al professorat del resultat de les gestions.

Etiquetat com a

sexennis decret vela

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR