Condicions laborals

STEPV exigeix el manteniment de les comissions de serveis en els conservatoris superiors

Les conseqüències de denegar-les sobre les plantilles i l’alumnat són nefastes

Assemblea del professorat dels conservatoris superiors

dimecres 29 juliol 2015 16:18 h

La Conselleria va decidir la setmana passada no concedir les comissions de serveis al professorat dels conservatoris superiors de música i dansa provinents del cos de professors davant la demanda criminal de l’associació de catedràtics interins contra determinats càrrecs de la Conselleria d’Educació i directors de conservatoris superiors, així com del professorat que tenia concedida una comissió de serveis.

Cal tindre en compte que la querella encara no ha estat admesa a tràmit i que cal primar l’estabilitat de les plantilles

La raó que s’al·lega per interposar aquesta demanda és que no es poden concedir comissions de serveis entre cossos docents, en aquest cas, entre el cos de professors i el de catedràtics. Aquest professorat representa més de la meitat de les plantilles actuals en els tres conservatoris superior de música i els dos de dansa.
Les conseqüències de denegar aquestes comissions de serveis comporten el trencament de les plantilles, no només dels conservatoris superiors sinó també dels conservatoris professionals, ja que tot aquest professorat tornarà als seus centres d’origen en els professionals i deixarà sense feina el professorat interí que fins ara els estava substituint.
A més, l’alumnat i els centres també es veu afectat per aquesta mesura, ja que el professorat en comissions de serveis en els centres superiors no podrà continuar amb els seus projectes educatius.
STEPV ha convocat una assemblea aquest matí per explicar la situació. S’ha acordat exigir a la Conselleria el manteniment d’aquestes comissions i que inste a l’Associació de catedràtics interins a retirar la demanda i encetar un diàleg per buscar solucions.
Cal tindre en compte que la querella encara no ha estat admesa a tràmit i que cal primar l’estabilitat de les plantilles i la qualitat de l’ensenyament, que pot quedar molt ressentida per aquesta mesura.
Cal recordar que fa anys que no es convoca cap procediment per a normalitzar la situació de les plantilles i és precisament enguany, quan s’han posat en marxa els dos procediments previstos en la legislació per regularitzar la situació, que són un procediment d’accés a cos superior per al professorat funcionari de carrera en el cos de professors i la convocatòria d’oposicions per ingrés lliure. Això s’ha posat en marxa aquest curs després que el ministeri d’educació publicara en 2013 el decret d’especialitats del cos de catedràtics.
La Conselleria d’Educació està treballant ara mateix per determinar les úniques places que pot concedir en comissió de serveis als docents del cos de professors, que són unes determinades matèries de caràcter pràctic que no cobreixen ni de lluny el total de docents que estan ara en comissions de serveis. A hores d’ara, si la Conselleria no rectifica, encara no se sap quan es resoldran ni quan seran les adjudicacions de provisionals i interins, que depenen de la resolució de les comissions de serveis.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR