Llengua

USTEC-STES (IAC), STEI – Intersindical i STEPV defensen la immersió lingüística

El tres sindicats rebutgen la sentència del TSJC

dilluns 21 desembre 2020 17:00 h

No hi ha res que generi més consens a l’educació que la immersió lingüística. És un model que va néixer, precisament, per garantir la igualtat d’oportunitats i perquè qualsevol persona, vingui d’on vingui, acabi amb un coneixement i domini de les llengües catalana, aranesa i castellana.

Els resultats en els informes Pisa i en les avaluacions de competències demostren que l’alumnat català està per sobre de la mitjana espanyola pel que fa a les competències lingüístiques en llengua castellana. Aquests resultats demostren l’èxit del model actual. Només el 32% de la societat catalana utilitza el català com a llengua habitual i en canvi, segons la sentència, es vol fer creure que el castellà és una llengua perseguida, “residual”, però aquesta afirmació no va acompanyada de cap dada demostrable que l’avali. Qualsevol persona que visqui a Catalunya sap que el context real és ben diferent: el català i l’aranès són dues llengües minoritzades enfront una altra, el castellà, que és d’ús social majoritari. Només cal fer una ullada a les dades estadístiques. La immersió lingüística contribueix a preservar la pervivència de la llengua catalana i aranesa facilitant, sobretot, a l’alumnat que no té el català o l’aranès com a llengua materna, una competència que li serà molt útil en el futur.
Aquesta sentència és un nou atac al model d’escola catalana, que conté clares motivacions polítiques i forma part del pols repressiu que manté l’estat espanyol contra Catalunya. I a més, entra en contradicció amb la sentència del tribunal constitucional del 20 de febrer de 2018 on es va determinar que la competència sobre la política educativa recau en el parlament de cada comunitat autònoma.
Des de la USTEC-STES (IAC), STEI – Intersindical i STEPV no permetrem que dinamitin un model que ha demostrat una gran eficàcia en la lluita contra la segregació social, garantint la igualtat d’oportunitats i que és un dels pilars de l’escola catalana. Per això cridem a la unitat en la defensa de la immersió lingüística i a posicionar-se en contra de la sentència del tribunal superior de justícia català que imposa el 25% del castellà i que serà perjudicial i suposarà un retrocés en els aprenentatges i competències lingüístiques del nostre alumnat. Des d’ USTEC-STES (IAC), STEI – Intersindical i STEPV fem una crida a la unitat d’acció per defensar la immersió lingüística a Catalunya. No permetrem que ningú se la carregui! Per això no dubtarem a impulsar una resposta unitària que estigui a l’alçada de la greu ingerència que vam conèixer ahir.
Per la immersió lingüística!
Per una educació catalana, pública i de qualitat.
Cap pas enrere!
USTEC-STES (IAC), STEI – Intersindical i STEPV


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR