Reforma educativa

STEPV s’oposa al desplegament de la LOMQE en Formació Professional

El Sindicat rebutja la normativa plantejada en la Mesa Sectorial

diumenge 24 abril 2016 17:55 h

El passat dijous es va negociar en Mesa Sectorial la normativa d’admissió d’alumnat de Formació Professional, les subvencions per a la realització de programes formatius de qualificació bàsica i les proves d’accés a cicles formatius.

El Ministeri d’Educació no ha donat instruccions clares sobre alguns aspectes i la Conselleria d’Educació vol desenvolupar-ho

Tota aquesta normativa està basada en la LOMQE i es dóna la circumstància que el Ministeri d’Educació encara no ha donat instruccions clares sobre alguns aspectes (admissió d’alumnat, per exemple) i la Conselleria d’Educació ja vol desenvolupar-ho.
Per al Sindicat, l’aplicació d’aquesta normativa suposarà una degradació de la Formació Professional al País Valencià, ja que la LOMQE planteja l’accés directe entre cicles formatius, sense garanties d’haver assolit uns requisits mínims per a accedir als estudis superiors. És per això que STEPV va proposar la implantació de cursos pont entre uns cicles i altres si s’eliminen les proves d’accés i proves lliures d’accés per qui no realitze aquests cursos pont.
La resta de sindicats de la Mesa Sectorial d’Educació han optat per donar suport a aquesta normativa que desenvolupa la LOMQE. Per a STEPV cal continuar dignificant la Formació Professional i no tornar a situacions anteriors en què la FP era la germana pobre de la secundària i aquesta normativa apunta en eixe sentit.
Per tant, STEPV rebutja la implementació de la LOMQE al País Valencià en la Formació Professional i exigeix a la Conselleria d’Educació que no s’avance a l’aplicació de la llei Wert al País Valencià, fet incomprensible atenent el rebuig manifestat pel govern valencià i el conseller d’educació a la llei.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR