Llengua

STEPV s’oposa a l’eliminació de la competència lingüística en educació

STEPV, sindicat majoritari en educació, afirma que no consentirà l’eliminació de la competència lingüística per l’accés als cossos docents. El Sindicat s’oposa a aquesta mesura que proposa la candidata del PP a la Presidència de la Generalitat.

diumenge 17 març 2019 08:44 h

El requisit lingüístic va ser negociat i aplicat quan Manuel Tarancón, del Partit Popular, va ser conseller d’Educació. Ho va fer amb un acord unànim dels sindicats del sector presents en la Mesa Sectorial d’Educació. Posterioment es van catalogar les places del centres d’educació infantil i primària en valencià. Més tard es va acordar, també per unanimitat, la catalogació dels llocs de treball de secundària. Una mesura que va aplicar la consellera M. José Català. Totes aquestes mesures, aprovació de la competència lingüística i catalogació dels llocs de treball en valencià, s’han fet amb la negociació i consens amb els sindicats i la Comunitat Educativa sense generar cap problema ni conflicte. A més, la proposta de la candidata del PP és inviable en no existir actualment “línies en valencià” després de l’aprovació de l’actual Llei de Plurilingüisme. El Sindicat afirma que, a hores d’ara, no existeix cap conflicte lingüístic als centres valencians ni entre la Comunitat Educativa, per contra existeix un conflicte polític en usar determinats partits antivalencians la llengua com arma electoral.

STEPV reitera que serà bel·ligerant i s’oposarà a les propostes d’involució i antivalencianes en matèria lingüística i educativa.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR