Meses de negociació

STEPV signa un pacte de drets sindicals amb la Conselleria d’Educació

El pacte permetrà recuperar una part de les alliberacions retallades per l’anterior govern en 2010 i 2011

STEPV en el moment de la signatura de l'acord

dijous 18 maig 2017 17:26 h

En 2010 i 2011 STEPV va perdre 2/3 de les persones alliberades, la qual cosa va obligar a una reestructuració global del Sindicat. La prioritat màxima va ser mantindre en la mesura de les possibilitats l’acció sindical directa en els centres educatius i a les guàrdies en les diferents seus del Sindicat. Així i tot, la ràtio de centres, afiliació i professorat a atendre es va disparar. Malgrat aquestes condicions STEPV va saber mantindre la connexió amb el professorat la qual cosa va permetre aconseguir la majoria absoluta per primera vegada en la història en les eleccions sindicals de 2014.

Tot i que encara hi ha molta feina a fer, el Sindicat considera que es donen les condicions per signar l’acord

Cal recordar que en desembre de 2012 Intersindical Valenciana i, per tant, STEPV, va renunciar a subscriure un acord proposat per l’anterior govern que li hagués permés recuperar alguns permanents sindicals. Va ser l’únic sindicat que s’hi va negar a signar l’acord en el context de retallades brutals als serveis públics. En abril de 2016, quatre anys després Intersindical Valenciana considerava que ja es complien les condicions per adherir-se a eixe acord, ara amb el nou govern.
Igualment, en l’àmbit educatiu, el Consell Nacional de gener de 2017 va acordar signar l’acord proposat per la Conselleria d’Educació en comprovar la recuperació de drets i en l’inici de la reversió de les polítiques de retallades de l’anterior govern. Tot i que encara queda molta feina a fer, el Sindicat considera que es donen les condicions per signar l’acord.
Amb la signatura de l’acord es recuperarà una part de les alliberacions retallades per l’anterior govern en dos anys, amb el compromís de revisar la situació en 2019 per a millorar encara més l’acord signat. Cal recordar que la ràtio en educació permanent/centres/professorat és de les més baixes del conjunt de la funció pública.
A més, també es millora el temps de dedicació dels delegats i delegades de les juntes de personal no alliberats a les seues tasques representatives, així com a les persones representants dels comités de salut laboral i, especialment, als càrrecs de presidència i secretaria d’aquests òrgans que no gaudien d’un mínim d’hores de dedicació, fet que entrebancava greument el desenvolupament de les seues gestions. Quant als delegats i delegades dels comitès de salut laboral, només es reconeix dues hores lectives i dues complementàries per a les seues tasques. STEPV ha demanat que les quatre hores de dedicació siguen lectives per poder agrupar millor aquestes hores, especialment en el cas del cos de mestres.
Per a STEPV aquest és un primer pas en la recuperació de drets sindicals que haurà d’incrementar-se en un futur per a garantir l’atenció de l’afiliació, del professorat i dels centres educatius que se’ns dubte millorarà l’acció sindical cap a la consecució dels objectius marcats pels òrgans del Sindicat que no són altres que avançar en la millora de les condicions laborals del professorat i en del sistema educatiu.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR