Recol·locació

STEPV signa el preacord d’addenda sobre la recol·locació

STEPV signa el preacord d’addenda al «document sobre la implantació de la reforma educativa en centres concertats» que fa referència a l’apartat desé de recol·locació.
La signatura del document definitiu es durà a terme en un futura reunió.

divendres 29 juliol 2016 15:20 h

STEPV-Iv portava més de 4 anys insistint en reprendre les negociacions del punt de la recol·locació, concretament el punt desé que parla de la recol·locació de docents que es veuen afectats per la pèrdua d’unitats en els centres concertats. A més, consideràvem de la màxima importància la reactivació de la borsa de centres en crisi que portava aturada des del 2009. El Sindicat considerava necessària i urgent la negociació i actualització d’aquesta qüestió que afecta directament els llocs de treball dels professionals del sector. Així li ho hem fet saber tant al secretari autonòmic Miguel Soler com al conseller Marzà en les distintes reunions que hem mantingut al llarg del curs.

Durant el passat mes de juny i juliol hem estat reunint-nos les organitzacions sindicals i les patronals del sector per treballar una proposta de document que li vam lliurar a la conselleria cap a finals de juny. Finalment, a la reunió de Comissió de Seguiment del 13 de juliol, l’administració ens va presentar un esborrany d’addenda a totes les organitzacions del sector on es recollien part de les esmenes aportades per STEPV. Aquestes esmenes incidien sobretot en la responsabilitat que ha d’assumir l’empresa per recol·locar els treballadors afectats en el centre d’origen en cas d’haver vacant i/o en altre centre concertat de la zona si no fóra possible la primera opció.

Per altra banda, en la reunió del divendres 22, vam remarcar a la Conselleria que havia d’aplicar-se de manera correcta la fórmula que apareix a l’addenda de 2002 sobre les plantilles. A l’últim arranjament la fórmula s’ha aplicat de manera creixent, quan hauria d’haver-se aplicat correctament de manera decreixent. Finalment, la Conselleria ha acceptat modificar el criteri i ha aplicat una certa proporcionalitat, suprimint 50 en lloc de 75 hores, és a dir hem salvat un lloc de treball per centre afectat.

A la reunió de Comissió de Seguiment d’ahir, dijous 28 de juliol, la Conselleria ha introduït les següents modificacions al document:

1.- S’ha canviat la redacció del punt 3 en allò que fa referència als docents de les cooperatives ja que la redacció anterior limitava la recol·locació als que tenien contracte laboral i deixava fora els cooperativistes. Aquests aclariment el vam explicar nosaltres en la reunió del passat divendres 22.

2.- En el punt 4 s’ha ampliat de 2 a 3 anys el temps per demanar la indemnització legal.

3.- S’ha afegit un punt 9 pel qual en la primera reunió de la Comissió de Seguiment es farà un calendari de negociacions. Aquesta és una demanda més del Sindicat, en la qual portem insistint en les distintes reunions que hem mantingut amb el secretari autonòmic al llarg del curs.

A més, s’han afegit dos punts. Un, a proposta d’STEPV, que permetrà retornar a la borsa en acabar una recol·locació temporal, i un altre, a proposta de la Federació de Centres, pel qual en passar l’any de vigència, si no s’ha negociat un acord nou, es tornaria a la redacció de l’Acord del 96.

Finalment, s’ha signat l’addenda com un preacord ja que l’administració ens ha explicat que ha de passar-lo per intervenció educativa i serveis jurídics. Una vegada passat aquest tràmit ens enviaran el document acompanyat d’una convocatòria de reunió a totes les organitzacions per a la seua signatura oficial.

Hem d’aclarir a tota l’afiliació que el Sindicat s’ha trobat en la necessitat de fer constar en acta una explicació de vot que diu: “Malgrat que entenem que la recol·locació no està totalment garantida i que la negociació s’ha fet d’una forma a corre cuita i en un moment inadequat, ja que ha estat difícil a aquestes altures de juliol la consulta als treballadors i treballadores, valorem que si bé l’acord no és positiu globalment per al sector, sí que soluciona el problema dels docents que es poden veure acomiadats el proper 31 d’agost. I com que s’ha pactat només per a una vigència d’un any, procedirem a la signatura del mateix”.
 
Finalment, hem tornat a traure el tema del no abonament de les hores de desdoblaments en cicles, concretament en el de sistemes microinformàtics, atés que se’ns va dir per part de la cap de serveis de centres que es procediria a l’abonament d’aquestes hores en la nòmina de juliol. Segons ens han dit: “és perquè no han arribat a temps les modificacions”. STEPV ha insistit, aleshores, sobre si faran l’abonament en la nòmina d’agost. No ens ho han garantit perquè tenen molta gent de vacances, però la seua intenció és abonar aquestes quantitats en el moment que puguen. Davant d’aquesta resposta els hem dit que és del tot inadmissible que des de setembre de 2015 hi haja docents a qui se’ls deu més de 4.000€. Per tant, aquest fet ens obligarà de nou al Sindicat a iniciar un procés de judicialització d’un tema que no s’ha prioritzat per falta de voluntat política a no ser que l’abonament es faça abans.

Proyecto Addenda recolocación (28 de juliol de 2016)


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR