Acció sindical

STEPV-Iv es reuneix amb el Director General de Centres per a tractar temes pendents de concertada

Increment salarial del 2%, aplicació dels nous drets de lactància, paga de 25, impagament de substitucions i recol·locació del professorat han estat els temes abordats

Un moment de la reunió d'aquest matí

divendres 31 gener 2020 16:20 h

Aquest matí, representants de STEPV s’han reunit amb Ximo Carrión, Director General de Centres i Rafa Fresquet, Subdirector General de Centres per abordar temes pendents que afecten les condicions laborals del professorat de concertada.

STEPV-Iv li ha plantejat al DG una sèrie de reivindicacions pendents en el sector que encara estan per resoldre

El Sindicat ha lliurat en mà una petició presentada per registre d’entrada, per la qual sol·licita l’actualització de la pujada salarial del 2% en el Complement Retributiu Valencià als docents en pagament delegat, tal i com està acordat.
A més, STEPV sol·licita en l’escrit l’aplicació del RD Llei de l’1 de març sobre Igualtat de Tracte i Gènere que modifica en el seu article 37.4 l’Estatut dels Treballadors per poder gaudir del permís de lactància tant un progenitor com l’altre de manera simultània.
El Director General ha assegurat que s’aplicarà l’homologació salarial del 2% en els docents dels centres concertats com demana STEPV, quan s’aprove en la reunió preceptiva del Consell. Quant al permís de lactància estan estudiant la seua aplicació al personal dels centres concertats i es farà efectiva pròximament.
Seguidament STEPV-Iv li ha plantejat al DG una sèrie de reivindicacions pendents en el sector que encara estan per resoldre:
El Sindicat ha insistit en què cal reactivar la negociació amb la Conselleria d’Hisenda per resoldre el problema de la desjudicialització de la paga de 25 anys (paga d’antiguitat), bloquejada des de fa anys. STEPV-Iv sempre ha sigut partidari que es torne a abonar d’ofici aquesta quantitat com estava abans del 2008, i evitar d’aquesta manera les despeses extres que origina entrar en un procés judicial que sempre es guanya i que comporta sobrecostos a l’administració. És per això, que el Sindicat ha instat novament a la Conselleria d’Educació perquè pressione Hisenda i habilite la partida pressupostària necessària per desbloquejar la situació. Tot això, mentre no es negocie l’adopció dels sexennis en el sector de concertada, tal i com STEPV porta reivindicant des de fa temps i que, finalment, s’ha aconseguit introduir en el calendari de negociació gràcies a la pressió del Sindicat.
Igualment, els pagaments del professorat substitut ha estat una altre tema abordat, ja que s’estan produint impagaments injustificats, bàsicament perquè les patronals no estan gestionant com correspon la documentació per fer efectiu l’abonament de les nòmines.
Finalment, un altre tema de vital importància i preocupació per al Sindicat és el funcionament de la borsa de recol·locació, que afecta el professorat que perd el seu lloc de treball i que té dret a ser reubicat en un altre centre. STEPV ha elaborat un estudi, segons el qual hi ha unes 80 persones per recol·locar en centres, malgrat les vacants que es generen en els centres concertats . Aquests docents continuen en la borsa de centres en crisi des del mes de març de 2017, cosa que fa insostenible aquesta situació.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR