Meses de negociació

STEPV reclama més personal i recursos per aplicar l’ordre d’inclusió educativa

El Sindicat presenta una bateria de propostes i esmenes a l’ordre, per clarificar-ne la redacció i garantir la seua aplicació real

Un moment de la Mesa Sectorial d'aquest matí sobre inclusió educativa

dijous 31 gener 2019 17:24 h

Aquest matí s’ha tractat en Mesa Sectorial la proposta d’ordre d’inclusió educativa que desenvolupa el decret publicat el passat mes d’agost. STEPV ha fet una prèvia abans d’entrar en l’articulat per demanar que no es tanque la negociació avui per a recollir més aportacions dels centres educatius i col·lectius.

A més, el Sindicat insisteix en la negociació de les plantilles, retallades pel govern anterior, per a garantir el personal necessari per aplicar correctament la inclusió educativa en els centres. Igualment s’han de reduir encara més les ràtios. En els reglaments orgànics i funcionals dels centres s’ha de contemplar temps i espais de coordinació entre el professorat i equips docents per a dur a terme les mesures proposades en la normativa. En l’esborrany del ROF d’Infantil i Primària, que es negociarà en febrer, no està recollit. El Sindicat també ha insistit en la necessitat de separar la figura del coordinador/a de convivència i igualtat en dos, ja que són àrees amb molt de volum de feina que no poden recaure sobre una mateixa persona, si volem desenvolupar-la de forma addient. Aquesta proposta ja s’ha plantejat des de fa temps per part de STEPV. D’altra banda, la Conselleria ha d’agilitzar els protocols establerts per a la resolució de les peticions de professorat,  ja que encara s’estan resolent peticions de recursos del PAM fetes abans de finalitzar el curs passat i açó suposa que a alguns centres, encara no tenen els especialistes que necessiten. Cal activar plans de formació adreçats a tots els agents de la comunitat educativa per a sensibilitzar i dotar d’estratègies d’actuació inclusives a desenvolupar en cada sector.
Quant a l’ordre, el Sindicat considera que és molt genèrica i molt densa. Cal concretar i especificar les actuacions a seguir perquè queda tot molt obert. No volem que després es dicten resolucions per a concretar l’ordre sense negociar en Mesa Sectorial, com ha passat amb una resolució sobre el la petició de recursos PAM que contenia un annex que regulava com s’ha de fer el suport a l’alumnat NESE per part del professorat de PT i AL. Eixe annex no es va negociar en Mesa Sectorial i no consta aquesta informació dins de l’ordre de negociació d’avui que si és matèria de negociació.
El Sindicat ha presentat una bateria d’esmenes i propostes per tal d’aclarir l’ordre i fer-la el més aplicable possible. STEPV valora positivament que s’agrupe totes les etapes educatives i es considere tot l’alumnat, atenent la diversitat i les necessitats educatives de cada alumne, però per a fer-ho realitat cal major dotació de professorat, recursos i altres professionals que treballen als serveis especialitzats d’orientació educativa, psicopedagògica i professional (Serveis Psicopedagògics escolars (SPE), Departaments d’Orientació (DO), Gabinets Psicopedagògics Escolars (GPE) i Equips d’Orientació Especialitzats (EOE).
El Director General de Política Educativa ens ha confirmat la data per a començar a treballar el grup de treball per a tractar la situació dels centres CAES,  sol·licitud feta expressament pel Sindicat a Conselleria per tractar temes importants com l’estabilitat del professorat que hi treballa.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR