Llengua

STEPV guanya una sentència sobre el projecte lingüístic dels centres

La sentència anul·la la disposició addicional tercera de l’ordre 88/2014 que regula el projecte lingüístic i imposa una assignatura en castellà en els programes lingüístics en valencià

divendres 01 juliol 2016 14:17 h

El DOCV d’avui dóna compte de la sentència guanyada per STEPV contra la disposició addicional tercera de l’ordre 88/2014 per la qual es regula el projecte lingüístic dels centres educacius en aplicación del Decret de Plurilingüisme.

L’Allioli que s’acaba de publicar conté les propostes del Sindicat respecte al model plurilingüe

En l’esmentada disposició s’imposava que els programes en valencià impartiren obligatòriament una assignatura no lingüística en castellà, en aplicació de la LOMQE, per al curs 2015/16 en tots els cursos i nivells.
Doncs bé, resulta que la LOMQE no s’aplica en 2n i 4t de l’ESO ni en 2n de Batxillerat en el curs 2015/16, per la qual cosa no es pot obligar els centres a aplicar eixa mesura, com així ha reconegut el Tribunal Superior de Justícia.
Aquesta mateixa disposició es repetia després en el Decret de currículum d’ESO (Decret 88/2015), elaborat per l’anterior govern. En juliol, el nou govern va derogar aquesta disposició, però no la de l’ordre 88/2014.
STEPV valora positivament aquesta sentència, i la modificació del decret de currículum, i insta a la Conselleria d’Educació a negociar un nou decret de plurilingüisme en què el valencià deixe de ser una llengua arraconada en el sistema educatiu.
En eixe sentit, STEPV acaba de publicar una nova edició de l’Allioli, dedicada a la situació de l’ensenyament en valencià en l’actualitat. En aquest número, a més de contenir –entre altres coses- un extracte de l’informe sobre l’ensenyament en valencià que presentarem a setembre, es fan públiques les propostes del Sindicat respecte al model plurilingüe que volem.

Consulta ací la sentència


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR