Professorat interí

STEPV guanya una sentència que fa extensible el cobrament dels sexennis al professorat interí

El TSJ dóna la raó al recurs del Sindicat contra el decret de sexennis de 2014

dimarts 19 gener 2016 12:17 h

El TSJ valencià reconeix els arguments al·legats per STEPV en el recurs contra el Decret 99/2014 sobre els sexennis del professorat, en el qual s’exclou al professorat interí del dret al cobrament d’aquest complement de formació i es restrigeix només al professorat funcionari de carrera.

El decret va ser acordat per la resta dels sindicats amb l’anterior Conselleria, prèviament a tractar-ho en Mesa Sectorial

STEPV al·legava una Directiva Europea que estableix un principi de no discriminació en el qual s’afirma, segons recull la sentència:
“1. Por lo que respecta a las condiciones de trabajo, no podrá tratarse a los trabajadores con un contrato de duración determinada de una manera menos favorable que a los trabajadores fijos comparables por el mero hecho de tener un contrato de duración determinada, a menos que se justifique un trato diferente por razones objetivas.”
Com la Conselleria és incapaç de justificar un tracte diferent per raons objectives, perquè simplement no existeix, el TSJ falla a favor del recurs de STEPV.
Això significa que la Conselleria d’Educació ha de fer extensible el pagament dels sexennis al professorat interí. Fins ara, s’havien guanyat sentències individuals, però l’administració anterior es negava a fer-les extensibles a tot el col·lectiu. Ara, però la sentència afecta el Decret, i per tant s’ha d’incloure el professorat interí en el dret a cobrar aquest complement. Així mateix, també instarà que també ho faça extensiu a la resta de funcionaris interins de la Generalitat Valenciana (sanitat i funció pública) que tampoc tenen accés a la carrera professional, complement “homologable” als sexennis en el sector docent.
Recordem que el decret va ser acordat per la resta dels sindicats amb l’anterior Conselleria, prèviament a tractar-ho en Mesa Sectorial. STEPV va rebutjar la proposta precisament perquè no es reconeixia aquest dret al professorat interí. Va ser l’únic sindicat que ho va defensar i va recórrer posteriorment el Decret, una vegada publicat al DOCV. Novament, els tribunals donen la raó al Sindicat en els temes que afecten el professorat interí.

Etiquetat com a

sexennis sentència

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR