Reforma educativa

STEPV denuncia els propòsits espanyolitzadors del ministre Wert

El Sindicat condemna les declaracions del ministre i es declara a favor d’una escola valenciana i de qualitat.

Boletín Oficial de la Junta de Defensa Nacional de España, l'agost de 1936

dimecres 17 octubre 2012 17:58 h

Com a docents i persones implicades en la comunitat educativa valenciana, sentir de boca del ministre Wert que el seu objectiu, pel que fa a l’educació, no és altre que espanyolitzar l’alumnat és molt aclaridor.

La prioritat del govern del PP en l’educació és de control doctrinal, de minorització de les llengües no castellanes

Aquest propòsit no és nou, ja veiem per on aniran els canvis curriculars que es volen proposar i les ànsies d’augment de control del ministeri per damunt de les competències de la Generalitat valenciana en educació.
Mentre l’escola pública és víctima de retallades i del menyspreu governamental, mentre pares i mares, alumnes, mestres i tot el professorat reivindica un ensenyament públic de qualitat i generador d’igualtat d’oportunitats, el govern espanyol només mostra la preocupació per “l’espanyolizació” de l’alumnat i alimenta una injusta sospita sobre el nostre sistema escolar, el paper del valencià com a llengua d’aprenentatge i els programes d’ensenyament d’immersió lingüística i d’ensenyament en valencià que han representat un avanç important els darrers anys i en la capacitat democràtica d’organitzar el seu sistema educatiu.
La prioritat del govern del PP a l’educació és de control doctrinal, de minorització de les llengües no castellanes i de recentralització, no de garantir la qualitat i les millors condicions del sistema educatiu com a servei públic.
Wert no és gens original. Ací teniu el que eixia publicat al Boletín Oficial de la Junta de Defensa Nacional de España, l’agost del 1936: “La aplicación de la orden de 19 de agosto sobre apertura de Escuelas nacionales de instrucción primaria, dentro de su carácter circunstancial, exige aclaraciones y detalles complementarios para que desde el primer momento se cumplan los propósitos perseguidos `por la Junta de Defensa Nacional: españolizar la enseñanza y evitar quebrantos innecesarios del Tesoro Público”. Hi figuren les dues grans obsessions del franquisme i del PP respecte l’escola pública: espanyolització de l’alumnat i abaratir costos en l’educació. Els castellans ho diuen així: “De aquellos polvos vienen esos lodos.”


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR