Sobre la reforma de la secundària

Les noves mesures de la reforma educativa anunciada fa uns dies en el parlament pel nou ministre d’Educació, José Ignació Wert, explicita clarament que l’objectiu que es vol aconseguir per a l’etapa secundària és reduir el fracàs escolar.

dimecres 14 març 2012 10:45 h

Per a aquest propòsit manifesta la intenció de canviar l’estructura de l’etapa d’ESO. Actualment, hi ha quatre cursos de secundària obligatòria i dos de batxillerat, però la nova configuració passarà a ser de tres cursos d’ESO i tres de batxillerat.

El problema és complex i no es pot resoldre suprimint només l’últim curs d’ESO, ja que és una mesura simplista i ineficaç

Des d’STEPV considerem que per a eradicar el fracàs escolar la solució no és suprimir l’últim curs de l’ESO (se suposa que aquells que arriben fins a quart curs d’ESO han demostrat sobradament la seua actitud per continuar amb els estudis).
El problema és tant complex que no es pot resoldre intervenint només en l’últim curs d’ESO, ja que és una mesura simplista, tardana i possiblement ineficaç.
Des d’STEPV-Iv trobem que el fracàs escolar s’ha de pal·liar amb polítiques que intervinguen en tots els nivells educatius, però a més a més invertint en recursos i no reduint l’etapa de la secundària.
D’altra banda, creiem que hi pot haver una conseqüència negativa per als centres concertats: aquesta decisió de suprimir 4t d’ESO comportarà en molts centres concertats d’una sola línia (on clarament no tinguen la possibilitat de formar unitats de batxillerat o d’FP per la falta d’ubicació i/o no possibilitat d’ubicació), una pèrdua evident de llocs de treball.
Respecte al tema del mòdul d’altres despeses, fonts de la Conselleria d’Educació han informat al sindicat l’abonament, la setmana passada, del quart trimestre d’aquest mòdul als 15 centres d’educació especial del País valencià. A la pregunta d’un membre d’STEPV de si abonaran també aquest trimestre a la resta de cooperatives, així com a tots els centres concertats que encara no han cobrat aquesta partida, ens comunicaren que de seguida que tinguen els diners de la Conselleria d’Hisenda en faran efectiu el pagament.
València, 8 de febrer de 2012
Equip de permanents d’STEPV-Ensenyament privat

Etiquetat com a

eso ensenyament privat

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR