Reforma educativa

STEPV es reuneix amb l’Associació de Professionals de l’Ensenyament de Física i Química

L’associació ha traslladat al Sindicat les seues propostes respecte a l’esborrany del currículum i les seues reivindicacions per a millorar la impartició de l’assignatura

Un moment de la reunió amb els representants de l'APEFQ

dijous 26 maig 2022 08:01 h

La reunió, que ha estat mixta (presencial i telemàtica), ha servit per conéixer de primera mà les reivindicacions de l’APEFQ, que fonamentalment són tres, centrades en el treball en els laboratoris: necessitat de desdoblaments de grups per assistir als laboratoris; necessitats de reducció horària per atendre els laboratoris; i millora dels equipaments dels laboratoris.

Reclamen millores per poder realitzar el treball en els laboratoris en condicions

Quant al primer punt, per espai i per seguretat, la normativa limita l’aforament d’un laboratori de secundaria a 15 o 17 alumnes com a màxim. És impossible desenvolupar els currículums de ciències amb 30 alumnes en ESO i 35 en Batxillerat, ja que no poden realitzar les pràctiques de laboratori presents en tots els blocs de tots els cursos de secundaria.
Sobre el segon punt, reducció horària per atendre els laboratoris, reivindiquen un coordinador/a de laboratori amb reducció horària per poder gestionar tota la feina que s’hi realitza: inventari, organització, neteja, preparació, recollida de material, etc. Tota aquesta feina no lectiva s’ha de dur a terme fora de la jornada laboral d’aquest professorat.
I, sobre el darrer punt, millora dels equipaments dels laboratoris, reclamen la dotació de nous materials i una equipació en condicions. Igualment, sol·liciten un pla de gestió dels residus i un conveni amb empreses gestores que se n’ocupe de la retirada d’aquests.
STEPV recull les propostes de l’APEFQ i s’ha compromés a traslladar-les a la Conselleria d’Educació i i ha convidat els seus representants perquè participen en la Mesa Sectorial en la delegació de STEPV.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR