Meses de negociació

Es negocien els decrets d’ordenació i currículum dels ensenyaments elementals i professionals de dansa

La seua entrada en vigor està prevista pel curs 2023/24

dimecres 22 març 2023 13:32 h

Avui s’han negociat en Mesa Sectorial els projectes de nous decrets d’ordenació i currículum que van quedar pendents el passat 16 de març. De la mateixa manera que ocorre amb els de música els nous currículums de dansa seran d’aplicació a tots els conservatoris i centres autoritzats del País Valencià i la seua entrada en vigor està prevista pel curs 2023-24.

Els plantejaments de modificació curricular dels ensenyaments elementals introdueixen una major especialització de l’alumnat des del començament dels seus estudis. La regulació d’aquest nivell és responsabilitat total de la Conselleria, per tant, el fet de no estar limitada per un Reial Decret dona una major llibertat que se suma a l’autonomia dels centres per acabar d’adaptar-la en funció de la seua idiosincràsia. S’introdueixen noves assignatures com ara el complement de dansa i s’adapten als ensenyaments conceptes amb un enfocament més competencial en la línia d’altres ensenyaments com les competències clau i les habilitats. Els nous currículums també suposen una millora i actualització en qüestions relacionades amb la inclusió i la coeducació.

Pel que fa als ensenyaments professionals s’introdueixen alguns canvis com per exemple la possibilitat de matrícula parcial o la de formació amb suport telemàtic de la part que no comporte la pràctica de la dansa. També s’incorporen les equivalències dels ensenyaments artístics professionals i la seua relació amb el Catàleg nacional de les qualificacions professionals establides en la normativa vigent. La DGFP i ERE ha incorporat una gran quantitat d’esmenes i aportacions que han anat millorant el document en un intent equilibrat de satisfer les diferents sensibilitats. En eixe sentit ha desaparegut una part qüestionable sobre l’atribució docent que quedava recollida als annexos dels esborranys inicials i s’han modificat aspectes relacionats amb els continguts pedagògics que també havien suscitat suspicàcies entre el col·lectiu de professorat dels ensenyaments superiors de dansa. El Sindicat ha traslladat diferents aportacions entre les quals les dels departaments de dansa contemporània que demanaven una modificació de la càrrega horària per poder afavorir més eixa especialització que justament es justifica des del mateix projecte de Decret d’ensenyaments elementals de dansa.

Al torn obert, STEPV ha tornat a demanar que es modifique l’aplicació informàtica dels procediments de difícil cobertura i es deixen d’ordenar a les persones dels ensenyaments artístics professionals (cos de professorat de música, arts escèniques i cos de professorat d’arts plàstiques i disseny) en funció de si tenen o no el CAP/Màster de professorat de secundària ja que per eixos cossos no és cap requisit i s’estan creant continues distorsions injustificades en els actes d’adjudicacions de places de Difícil Cobertura.

En relació a les borses de treball, el Sindicat ha demanat a la DGFP i ERE que revise a l’alça els plantejaments d’obertura de borses que pensa tractar la DG de Personal Docent per la reunió de la Comissió Paritària de Seguiment de l’Acord sobre Provisió de Llocs de Treball en Règim d’Interinitat prevista pel proper dijous 23. STEPV considera que a banda de les borses que es preveuen obrir s’haurien d’incloure altres corresponents als ensenyaments artístics professionals que depenen també de la DGFP i ERE com ara baix i guitarra elèctrics, flauta de bec, viola de gamba, instruments de corda polsada del renaixement i el barroc, entre altres.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR