Segona Mesa Sectorial sobre el concurs de mèrits

S’ha negociat la segona part de la convocatòria: el procediment de sol·licitud i les normes de baremació, selecció, nomenament, etc.

dijous 10 novembre 2022 15:57 h

Aquest matí ha tingut lloc la segona Mesa Sectorial sobre la convocatòria del concurs de mèrits, en la qual s’ha abordat la segona part de la convocatòria, ja que la setmana passada es van tractar els requisits i el barem de mèrits, però faltava tot el procediment per inscriure’s en el procediment.

El Sindicat convocarà assemblees la setmana que ve

La delegació de STEPV ha estat formada per l’equip de negociació que inclou dos responsables d’acció sindical, la responsable d’FP i el d’ensenyaments de règim especial. També ha assistit en la delegació de STEPV una companya representant el col·lectiu de professorat de diversitat funcional. Per la Conselleria ha assistit la Directora General de Personal i el subdirector.
La Conselleria ha facilitat un nou llistat amb les titulacions de l’annex IV que faltaven per error.
El procés d’inscripció o sol·licitud de participació tindrà lloc entre el 21 de novembre i el 21 de desembre i serà el següent:

    Es participarà per una o diverses especialitats. Per cada especialitat es demanarà també en quins territoris es vol concursar i s’ha d’emplenar un formulari d’autobaremació per cada especialitat amb tota la puntuació que tinga la persona, sumant la documentació que consta a OVIDOC i la que no consta (certificat acadèmic, cursos de formació no registrats, titulacions no registrades, etc.). L’autobarem el farà la persona aspirant.
    IMPORTANT: cal que les persones aspirants preparen tota la documentació el més prompte possible per poder emplenar totes les dades de l’autobaremació i presentar la documentació acreditativa en els terminis establerts.
    S’haurà de sol·licitar cita prèvia mitjançant un enllaç entre el 22 de novembre i el 13 de gener per aportar tota la documentació que no conste en OVIDOC. El termini per aportar la documentació acreditativa serà fins el 17 de gener de 2023.
    No s’adjuntarà cap document en el procés d’inscripció (només l’autobaremació), sinó en el termini que es done en la cita prèvia, per no col·lapsar l’aplicació informàtica d’inscripció, segons ha explicat la Conselleria.
    Per cada especialitat s’haurà d’abonar la corresponent taxa d’inscripció.
    Diversitat funcional: En el cas de persones que participen pel torn de diversitat funcional en els territoris on sí que hi haja reserva s’ha de marcar que es participa per eixe torn. Si es marca que es participa pel torn de diversitat en un territori que no fa reserva, s’anul·larà la sol·licitud. Recordem que al País Valencià no hi ha reserva de diversitat funcional, contràriament a l’opinió del Sindicat.

El desenvolupament del procés serà el següent:

    La baremació dels mèrits es realitzarà en la comunitat autònoma que s’ha demanat en primera opció.
    Quan es publique la llista provisional de persones admeses i excloses, s’obrirà un termini de 10 dies hàbils per subsanar errades o reclamar en cas d’exclusió.
    Una vegada es publiquen les puntuacions provisionals per part dels tribunals de baremació hi haurà un termini de 10 dies hàbils per a reclamar, si és el cas. En aquest moment, si una persona obté plaça en dues especialitats en els territoris que s’han acollit a l’acord amb el Ministeri d’Educació (totes excepte Catalunya, País Basc, Galícia i Canàries), tindran 5 dies hàbils per a renunciar a una de les dues. En cas que obtinga plaça en algun territori de l’acord i també en la resta de territoris que no entren en l’acord, també tindran un termini de 5 dies per a renunciar a una de les dues, però s’haurà de comunicar al territori signant de l’acord amb el Ministeri on ha aconseguit plaça si accepta la plaça o renuncia. En cas que no ho comunique s’entendrà que renuncia a la plaça adjudicada en el territori de l’acord amb el Ministeri.
    Si el procediment finalitza abans de l’1 de setembre, el personal seleccionat serà nomenat funcionari de carrera el curs 2023/24.

El Sindicat ha reclamat les qüestions següents respecte a la primera mesa sectorial:
1. Volem conéixer l’acord del 2 de novembre entre el Ministeri i les comunitats autònomes, excepte Catalunya, País Basc, Galícia i Canàries.
2. Volem conéixer l’aplicatiu abans que siga publicitat, per testar-lo i detectar possibles errades.
3. Ens ratifiquem en la demanda que es reserven places de diversitat funcional. No hi ha res que ho impedesca. CyL i Balears n’ofereixen. Per tant, és una qüestió de voluntat política.
4. Sobre la capacitat de tutela de les investigacions de l’alumnat en el Cos de Catedràtics de Música i Arts Escèniques, la Conselleria va anunciar que s’hi incorporarà un nou requisit per sentència: haver prestat serveis 12 mesos en l’ensenyament reglat. Sobre aquesta qüestió el Sindicat ha reclamat que, per qui complisca amb aquest nou requisit, el màster, doctorat o DEA es valore com a mèrit. La Conselleria ha respost que ho consultarà amb el Ministeri, perquè és un acord estatal.
5. C1 de Valencià en ERE: demanem que es realitze una prova abans del 21 de desembre perquè puguen acreditar el C1 de Valencià els qui encara no el tenen perquè no s’han fet tots els cursos promesos per la conselleria en la normativa per aquest col·lectiu. La Conselleria no ha acceptat aquesta proposta i no hi haurà prova prèvia de valencià, fet que ha provocat la protesta del sindicat.

El Sindicat ha plantejat una sèrie d’esmenes per a millorar el document i que quede més clara la redacció del procediment, per evitar possibles confusions. També ha insistit en què no s’ha de perdre cap plaça si algú renuncia en la llista definitiva de persones seleccionades, com ha regulat la convocatòria de Ceuta i Melilla.
També s’han traslladat omissions en l’annex III de les especialitats convocades, que es revisaran.
Altres qüestions que STEPV ha continuat sol·licitant aclariments afecten a les titulacions a efecte de docència, quan es presenten com a requisit per a ser valorat en l’apartat de formació acadèmica i, alhora, es presenta un altre títol com a mèrit. La Conselleria ha contestat que sempre i quan el títol al·legat com a requisit tinga equivalència acadèmica sí que es valora el certificat de notes. Si és equivalent a efectes laborals, no es valorarà.
Igualment, el Sindicat ha plantejat la problemàtica que pot haver en especialitats com Valencià (País Valencià) i Català (Illes Balears), tant en secundària com EOI, perquè tenen codis diferents, però l’especialitat és la mateixa i, per tant, es poden baremar com especialitats diferents. La Conselleria traslladarà aquesta situació al Ministeri per unificar els criteris de baremació.
També s’ha tornat a plantejar propostes sobre determinades places, especialment de règim especial, que no s’han oferit en la convocatòria o que caldria repensar.
El Sindicat convocarà assemblees la setmana que ve per a explicar el procediment i, si és el cas, acordar noves mobilitzacions per aconseguir una consolidació real del professorat interí.
STEPV considera que la manera en què la llei Iceta i el Ministeri d’Educació ha intentat resoldre la problemàtica de la temporalitat no transposa la Directiva Europea 70/1999 sobre la temporalitat en el treball. Igualment ha criticat el barem de mèrits imposat pel Ministeri d’Educació perquè presenta moltes limitacions als mèrits de les persones aspirants.

Enllacem ací el document de l’annex IV que va repartir en mà la Conselleria en la Mesa Sectorial


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR