Meses de negociació

Mesa Sectorial sobre el concurs de mèrits

La Conselleria confirma que el concurs oposició “light” serà el 2023

dijous 03 novembre 2022 16:19 h

Aquest matí ha tingut lloc la Mesa Sectorial sobre la convocatòria del concurs de mèrits i el calendari de les proves derivades de la Llei Iceta.
La Conselleria ha iniciat la reunió explicant que no s’ha enviat tota la convocatòria perquè ahir es va signar l’acord entre comunitats autònomes i el Ministeri d’Educació per a tancar la proposta de procediment per a participar-hi. Per tant, aquesta part de la convocatòria es negociarà la setmana que ve. També ha corroborat que el termini per a presentar les instàncies serà el previst, és a dir, entre el 21 de novembre i el 21 de desembre de 2022. Els mèrits es valoraran fins a la fi del termini de presentació d’instàncies, també l’antiguitat. La previsió és publicar la convocatòria al DOGV el 18 de novembre i que el procediment estiga resolt entre finals de maig i principis de juny.

El poc marge de negociació, que pràcticament es redueix a res, fa que aquesta negociació no haja sigut gens fructífera

STEPV ha tornat a manifestar la seua oposició a la manera en què l’estat ha intentat resoldre la problemàtica de la temporalitat mitjançant la llei Iceta, que no transposa la Directiva Europea 70/1999 sobre la temporalitat en el treball. Igualment ha criticat el barem de mèrits imposat pel Ministeri d’Educació perquè presenta moltes limitacions als mèrits de les persones aspirants.
Quant a la convocatòria el Sindicat ha criticat que no hi haja reserva de diversitat funcional, quan en l’oferta pública d’ocupació està contemplat, i anirà la reserva al concurs oposició “light”. La Conselleria ha al·legat que la normativa no obliga a reserva de places en concurs de mèrits però sí en concurs oposició. També ha informat que en Funció Pública i Sanitat tampoc hi haurà reserva en el concurs de mèrits. El Sindicat ha denunciat la manca de sensibilitat cap al col·lectiu de diversitat funcional perquè la normativa no impedeix la reserva de places per a diversitat funcional i ha denunciat la manca de voluntat política de l’administració per fer-ho possible.
Sobre el barem de mèrits, com que és estatal hi ha molt poc marge de negociació, fet que també ha estat criticat pel Sindicat i hem tornat a reclamar que es bareme tota l’antiguitat en el cos amb la màxima puntació, sempre que s’haja prestat serveis en l’especialitat, que si es barema l’oposició que siguen totes i no només a partir de 2012 o, si no, que no es bareme. Igualment, STEPV ha proposat que es baremen la Capacitació en Valencià, el Diploma de Mestre o el C2 de Valencià obtingut mitjançant la JQCV.
El Sindicat també ha demanat aclariments sobre la puntuació en el cas de centres d’ensenyaments municipals i respecte al professorat especialista. Sobre l’escala de puntuació de la formació acadèmica la Conselleria ha informat que és fruit del pacte amb la resta de l’estat i, per tant, no s’acceptaran esmenes.
Igualment, el Sindicat ha reclamat que s’aclarisquen i s’adapte la normativa a les característiques pròpies dels ensenyaments artístics i que es donen instruccions clares perquè es tinga en compte aquesta particularitat. En concret que s’estipule quin criteri es farà servir per computar com a mèrit o requisit les titulacions dels plans antics de música i dansa (1942 i 1966). Sobre el requisit de la capacitat de tutela per al cos de catedràtics de música i arts escèniques, la Conselleria ha informat de l’existència d’una sentència del Tribunal Constitucional (de 12 de setembre de 2022) que incorpora l’exercici de la docència, durant 12 mesos, continus o discontinus, en el cos de catedràtics per poder acreditar-la. La Conselleria incorporarà aquesta referència en la convocatòria, com ja han fet altres territoris.

En definitiva, el poc marge de negociació, que pràcticament es redueix a res, fa que aquesta negociació no haja sigut gens fructífera a l’hora d’assumir l’administració les propostes sindicals.
La setmana que ve es tornarà a convocar una nova Mesa Sectorial per a continuar negociant la part del procediment, que avui no s’ha inclòs.
Calendari dels processos selectius
La Conselleria ha informat que també es convocarà per a 2023 el concurs oposició “light” (previsiblement les proves començaran el 26 de juny), i en 2024 podran convocar oposicions fora ja de la llei Iceta i també procediment d’accés a cos de subgrup superior.
STEPV ha manifestat el seu desacord en la proposta de Conselleria perquè pràcticament se solapen els dos procediments, si la previsió és tancar el concurs de mèrits a finals de maig o principis de juny. Per tant, hi haurà moltíssimes persones pendents d’un procediment i hauran d’estar preparant-se l’altre, per si de cas no superen el concurs de mèrits.
D’altra banda, com que el personal que supere el concurs de mèrits anirà al concurs de trasllats següent amb tota la puntuació mentre que els qui superen el concurs oposició, anirà amb 0 punts, es crearà un greuge comparatiu entre els dos col·lectius. Aquest nou col·lectiu se suma al de les oposicions de 2021 que participaran per primera vegada amb la seua puntuació, juntament amb els qui han superat el concurs de mèrits.
STEPV ha traslladat a la Conselleria un document de propostes elaborat pel col·lectiu afectat per tal d’abordar-les pròximament.
Torn obert
Quan es convocarà la Mesa Sectorial o el grup de treball previst per a negociar les plantilles? Estan tancant la convocatòria i segurament a meitat del mes de novembre podrem iniciar l’ordre de primària.
Quan es convocarà la Mesa Sectorial per a la integració del PTFP en el cos A1? Tenim un esborrany de convocatòria que treballarem pròximament, segurament en novembre. Serà difícil que es puga obrir abans que acabe l’any. Informàtica està treballant una fórmula per facilitar el procés d’inscripció i de presentació de les titulacions, que serien diferents. També cal tindre en compte que s’han de comprovar les titulacions presentades.
Incidències en el cobrament de nòmines: comprovaran què ha passat amb el professorat del cos de catedràtics que continua cobrant com a secundària i no com a catedràtics.
Increment de l’1,5% de la retribució i la notícia que el funcionariat que s’haja traslladat ho ha de sol·licitar: Pròximament ens enviaran la proposta que es negociarà en la Mesa General sobre el cobrament del 1,5%, però no té constància d’eixa informació.
Reclamem l’obertura de les borses de treball. Quan tanquem la incorporació del personal provinent de les oposicions a les borses i, en acabar, obriran borses de treball, prèvia convocatòria de la comissió de seguiment de l’acord de professorat interí.
Com s’aplicarà en educació el cessament als tres anys del professorat interí marcat per la Llei Iceta? No poden avançar res encara sobre eixe tema perquè és una qüestió estatal i no s’ha regulat encara. De moment estan treballant per a tancar els processos selectius i posteriorment s’haurà d’abordar, tot i que esperen que ho regule el Ministeri perquè és una qüestió estatal.
Falta infermera de CEE Pla de la Mesquita de Xàtiva. Ho traslladarà a Inclusió Educativa i a Sotsecretaria, perquè és personal que depèn de Funció Pública.

També s’ha informat que dilluns comencen a baremar les persones que han participat a l’accés al cos de càtedres de Secundària i EOI.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR