Meses de negociació

Nova reunió amb l’ISEA i la Conselleria d’Innovació i Universitats

Aquest matí ha tingut lloc la tercera reunió  amb la direcció de l’ISEA, la Conselleria d’Innovació i Universitats i els sindicats de la mesa sectorial d’educació. A aquesta reunió ha assistit també una representació de la Conselleria de Educació amb la presència de la subdirecció i el cap de servei de la DGFPERE.

dimarts 14 juliol 2020 16:11 h

En primer lloc ens han comunicat que no ha hagut cap incidència a les primeres proves d’accés ja realitzades als centres de l ‘ISEA, divendres passat, concretament les proves específiques d’accés per a persones sense requisits acadèmics. S’ha felicitat als centres i es preveu que les incidències en la continuació d’aquestes proves siga ínfima en la línia de les ja realitzades o les també passades EBAU, amb 10 incidents per un total de 24000 alumnes realitzant les proves.

Conselleria accepta la proposta de STEPV de crear la coordinació d’igualtat en els centres ISEA

STEPV ha demanat data per la negociació de les instruccions d’inici de curs dels centres de l’ISEA tot recordant que el curs passat es varen negociar el 6 de setembre per insistència del Sindicat i que esperàvem una mica més de previsió per enguany, afegint que la manca de ROF vigent encara fa més necessària una definició de molts aspectes essencials pel correcte funcionament dels centres afectats.
Per una altra banda, STEPV ha avançat que tornarà a reclamar la implementació de la figura de coordinació d’igualtat als ensenyaments artístics superiors en Mesa Sectorial tal i com vam fer en cursos anteriors. De fet, no entenem com encara no s’ha acceptat d’incloure la figura de la coordinadora d’igualtat en la línia del que emana de la llei 23/2018 i tal i com s’ha anat fent a la resta de cossos docents. També a Universitats amb l’anomenada Unitat d’Igualtat, de fet la resposta des de la Conselleria d’Innovació i Universitats ha estat totalment positiva confirmant que prenien nota i que serà un tema que tractaran amb especial sensibilitat.
Sobre la qüestió del pianista acompanyant en les proves d’accés, pendent de l’anterior reunió, els centres i el ISEA ja havien acordat a mitjans del mes de juny que no hi haguera pianista acompanyant per minimitzar els riscos (seguint les recomanacions sanitàries) i es mantindrà aquesta postura incloent la especialitat de cant, a banda dels aspectes més preventius, també perquè les bases van ser publicades ja fa gairebé un mes.
Pel que fa a la reserva de places a les proves d’accés i les possibles casuístiques d’alumnat afectat per la pandèmia o situacions relacionades. Consultats els centres, tal i com havia demanat STEPV, s’arriba a la conclusió de que seran casos excepcionals que en el cas que es donen seran atesos convenientment per evitar desigualtats en el accés. D’aquesta manera es manté el calendari de matrícula previst i la resta de procediments administratius.
Algunes qüestions cabdals que han quedat per concretar és parlar de la necessitat de plantilla dels centres per afrontar el curs 2020-21, també de les necessitats d’infraestructures, de cóm s’aborda l’alternança educativa als Ensenyaments Artístics Superiors, si en eixe sentit es parteix dels posicionaments d’Universitats o dels de Conselleria… Aspectes que esperem es pugen anar definint i concretant en properes reunions.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR