Universitats públiques

No se celebra la Mesa d’urgència sobre el professorat associat

STEPV havia demanat la reunió d’urgència de la Mesa negociadora sobre les condicions de precarietat laboral del professorat associat de les universitats.

dijous 15 novembre 2018 19:06 h

Abans de començar, el president de la Mesa Negociadora posà en qüestió la urgència de la mateixa. STEPV al·leguem els motius per sol·licitar-la:

  1. que en la mesa negociadora del 31 d’octubre ja havíem exposat que la situació del PDI Associat estava estancada i, com que el torn obert de paraula no és el punt indicat per prendre cap resolució, el més adequat era convocar una mesa negociadora per tractar expressament la problemàtica
  2. que ja fa 7 mesos que s’aprovà l’acord del 26 de març de 2018 , el qual comptà amb el suport de tots els sindicats, en virtut del qual la Universitat es comprometia a abonar el 50% de la diferència amb la universitat que millor retribueix al seu professorat Associat
  3. que després de 7 mesos d’haver-se signat l’acord, aquest no s’ha substanciat en cap millora
  4. que a punt de tancar l’exercici 2018 cal assegurar que la reserva de diners per pagar les millores retributives es mantindran al 2019 i no es destinaran a unes altres contingències i,
  5. com que no s’ha rebut autorització per part de Conselleria d’Hisenda, que la Universitat devia prendre la iniciativa i abonar les esmentades quantitats

La resta de sindicats i la institució no han entès la urgència de la mesa negociadora i, en quedar en minoria, la mesa com a tal no s’ha celebrat.
La institució s’ha reiterat en que la Universitat no pot situar-se al marge de la legalitat. També ha declarat que, en el moment en què arribe l’autorització de Conselleria, procediran al pagament de les millores retributives.
A més, STEPV ha exigit un pronunciament de la Mesa per demanar la Conselleria d’Educació i el MECD a atendre les reivindicacions d’aquest personal. Aquesta iniciativa tampoc ha rebut el suport de la resta de sindicats ni de la institució.
D’altra banda el passat 12 de novembre STEPV s’adreçà a Miguel Soler, secretari autonòmic d’Educació i president de la Mesa Negociadora del Conveni Col·lectiu d’Universitats per tal que convoque una reunió urgent amb una representació del Sindicat a fi de donar una resposta satisfactòria a la precària situació laboral del professorat associat.
STEPV s’adreçarà  a les instàncies que calga per tal de millorar la situació del professorat associat. Com ha fet sempre.

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR