Meses de negociació

Més personal i recursos per a les unitats específiques i els CEE

El Sindicat reclama una reducció de les ràtios d’alumnat

dijous 07 juliol 2022 18:41 h

Avui s’han negociat les instruccions d’inici de curs per a les unitats específiques en centres ordinaris i pels centres específics d’educació especial.
Sobre el primer document, l’administració ha anunciat la principal novetat que està relacionada amb l’equiparació de la dotació de personal per a totes les unitats que serà d’un especialista de pedagogia terapèutica, una persona especialista d’audició i llenguatge i una persona educadora. STEPV ha valorat positivament la implantació d’aquests tipus d’unitats, però ha sol·licitat la valoració que es fa des d’aquesta Direcció General sobre el seu funcionament. Igualment, ha demanat dades sobre les noves dotacions d’aquestes unitats, pregunta a la qual l’administració ha respost que hi ha un increment de 18 unitats, 9 en Alacant, 4 en Castelló i 5 en València.

Les reivindicacions més destacables que ha presentat el sindicat han estat l’exigència que les aules ordinàries que acullen alumnat d’aquestes unitats tinguen aplicada una reducció de ràtio, i en cas que no fora possible, un reconeixement en la dotació de professorat per PAM. Igualment, ha demanat que s’incorporen aclariments en els criteris d’assignació de professorat a aquestes aules en els centres educatius i també per a l’assignació de les seues tutories, els quals haurien de ser acordats pel claustre amb caràcter previ. Sobre aquesta qüestió STEPV ha plantejat la necessitat de reprendre el grup de treball per estudiar propostes per a l’estabilitat de les plantilles en aquests llocs i altres similars per les característiques especials que tenen. STEPV ha valorat positivament la creació de la comissió de seguiment d’aquestes unitats, però ha lamentat que no s’haja tingut en compte a les persones que treballen cada dia en aquestes unitats.
Sobre les instruccions dels centres específics d’educació especial, el sindicat ha lamentat que encara no s’haja publicat el ROF que es va negociar el passat mes de març. La direcció general ha explicat que l’esborrany no ha pogut publicar-se a causa de la saturació que ha generat els nous currículums. STEPV ha reivindicat que cal una major definició per la concreció curricular, especialment per l’alumnat amb escolarització combinada, la qual necessitarà d’una major coordinació amb la resta de centres ordinaris. Igualment, ha destacat que la inclusió es complica greument si aquest alumnat ha de participar en els projectes interdisciplinaris. També en aquestes instruccions s’ha reclamat l’aplicació de mesures per a les aules ordinàries que atenen alumnat escolaritzat de forma combinada, com ara reducció de ràtios o dotació de més personal. Un altre dels aspectes que ha rebutjat STEPV ha sigut la vinculació de la dotació de personal en relació amb l’alumnat escolaritzat i ha reivindicat de nou la negociació d’una nova ordre de plantilles que incloga aquests centres. Per acabar, STEPV ha sol·licitat, una altra vegada, la inclusió d’un apartat específic en aquestes instruccions que permeta activar la disposició addicional cinquena de l’ordre 9/2022 per poder activar la modificació de jornada escolar a aquells centres que ho necessiten.
Al torn obert, el sindicat ha preguntat per la previsió de la negociació de les unitats hospitalàries i l’atenció domiciliaria. La direcció general ha comunicat que aquestes instruccions serien molt continuistes i que no incorporarien canvis substancials, de manera que planteja la possibilitat que no passaren per mesa tècnica, tot i això es revisarà la documentació en les properes setmanes. També ha anunciat que estan esperant una resposta d’intervenció econòmica per poder ampliar l’oferta d’atenció domiciliària a tota l’etapa d’infantil. STEPV ha estat treballant amb la plataforma “permisos docents reals” per traslladar aquesta reivindicació a la Conselleria i celebra que estiguen fent-se esforços per donar resposta a aquestes necessitats.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR