Dret a l’educació

LA UNIÓ i STEPV-Iv analitzen la situació educativa al món rural

Les dues organitzacions acorden iniciar accions en defensa de les escoles rurals davant la pèrdua d’unitats que comportarà el nou arranjament escolar

Joanma Mesado (LA UNIÓ) amb Àlvar Anyó, Marc Candela i Beatriu Cardona (STEPV-Iv)

divendres 14 desembre 2012 13:38 h

Aquest matí s’han reunit representants de LA UNIÓ de Llauradors i Ramaders i de STEPV-Intersindical Valenciana per analitzar la situació de les zones rurals del País Valencia i tractar específicament l’arranjament escolar del proper curs, que marca els criteris pels quals es crearan o suprimiran unitats i professorat en les escoles.

Les dues organitzacions s’han compromés a estudiar cas per cas l’afectació del nou arranjament en les zones rurals

Segons fa palés l’últim esborrany d’arranjament de la Conselleria d’Educació, s’han endurit els criteris per a la concessió d’unitats en els centres incomplets, que majoritàriament estan situats en zones rurals, raó per la qual es preveu una retallada important de grups i de professorat en aquestes escoles.
La Conselleria ha de donar a conéixer encara la proposta provisional del nou arranjament centre a centre, previsiblement la setmana que ve. En aquesta primera trobada, les dues organitzacions s’han compromés a estudiar cas per cas l’afectació del nou arranjament en les zones rurals i plantejaran les accions conjuntes que consideren oportunes per defensar l’escola rural i que s’anunciaran pròximament.
LA UNIÓ i STEPV-Iv han coincidit a criticar les polítiques socials, econòmiques, agràries i educatives que el govern valencià està aplicant i que estan condemnant l’àmbit rural al despoblament.


Comentaris

Beatriu Cardona Prats

12 febrer 2013 / 17:22 h

Ha estat un plaer parlar amb la gent de la Unió: gent compromesa amb el territori i que treballa de valent per la cohesió del món rural.


Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR