Meses de negociació

La pressió sindical rebaixa les retallades previstes en l’arranjament escolar

La Conselleria millora la proposta inicial, tot i que encara és insuficient

dimecres 05 desembre 2012 16:35 h

Aquest matí ha tingut lloc la Mesa Sectorial per tancar la negociació sobre l’arranjament escolar. La Conselleria va presentar en Mesa Tècnica una primera proposta rebutjada pel Sindicat perquè consolidava l’augment de ràtios a 30 alumnes i augmentava la ràtio mínima per concedir unitats en centres incomplets i obria la possibilitat a l’agrupament de cursos, cicles o nivells diferents en unitats de centres complets.

La proposta inicial comportava la retallada de moltes unitats en l’escola rural, que ara es podran mantindre

En la Mesa Sectorial, la Conselleria ha presentat una nova proposta que millora una mica la proposta inicial quant al nombre màxim d’alumnat per a agrupar unitats en centres incomplets. Per exemple, en la proposta inicial, amb un màxim de 24 alumnes de diferents cursos, cicles o nivells s’agruparien en una única unitat. Aquest màxim s’ha reduït ara a 20. Això vol dir que en l’exemple anterior ara hi haurà dues unitats. A més, s’ha eliminat la referència a centres complets, com es preveia en la proposta inicial.
La pressió sindical també ha arrancat el compromís a la Conselleria de revisar el nombre mínim i màxim d’alumnat necessari per a crear una unitat als centres incomplets. La proposta inicial comportava la retallada de moltes unitats en l’escola rural, que ara es podran mantindre.
Malgrat això, l’augment de ràtios a 30 alumnes imposada pel Reial Decret Llei 14/2012 del Ministeri d’Educació es manté en aquest document. STEPV ha insistit a retirar-ne aquest punt i ha demanat tornar a les ràtios anteriors perquè afecten greument l’atenció educativa i la diversitat i, per tant, les condicions laborals del professorat i la qualitat de l’ensenyament.
STEPV estarà pendent del compliment del compromís de la Conselleria de revisar el nombre mínim i màxim d’alumnat necessari per a crear una unitat als centres incomplets i treballarà braç a braç amb els centres de zones rurals per pressionar l’Administració i mantindre les unitats actuals.
Descarrega’t ací la proposta que ha passat per Mesa Sectorial.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR