Mobilitzacions

La mobilització pel manteniment de les unitats i llocs de treball continua

Ahir centenars de persones es van concentrar a València, Alacant i Torrevella en defensa de les escoles. Demà cinc columnes recorreran Castelló.

El Ciutat de Cremona, en el ball del "Seguirem", cançó simbol de la seua resistència

STEPV

dijous 27 febrer 2014 10:41 h

Ahir centenars de persones es van concentrar a València, Alacant i Torrevella en defensa del manteniment de les unitats, especialment d’Infantil, que l’arranjament escolar publicat el passat 18 de febrer suprimirà el curs que ve.

STEPV anuncia noves mobilitzacions pròximament pel manteniment de les nostres escoles

A les concentracions de València i Alacant, convocades per la Plataforma en defensa de l’ensenyament públic, hi van assistir membres de la comunitat educativa de diferents escoles afectades per l’arranjament. A València, s’hi van concentrar representants del Sara Fernández, Ballester Fandos, Ramiro Jover (València ciutat), Sant Joan de Ribera (Burjassot), Cervantes (Alboraia), Joanot Martorell (Xeraco) o el Ciutat de Cremona d’Alaquàs que manté una tancada indefinida en el centre mentre no es modifique la supressió de la línia d’infantil. A Alacant, hi estaven representats, entre d’altres, el CEIP Alfonso X el Sabio, Gómez Navarro o Mora Puchol. Mentrestant, el Ciutat d’Oviedo de Torrevella es manifestava novament pels carrers d’aquesta localitat pel manteniment de l’escola.
A Castelló, demà cinc columnes es manifestaran a les 17h des de diferents escoles i es concentraran a les 18h en la Plaça Major. Les columnes eixiran des dels següents col·legis: A. Armelles, Herrero, Bisbe Climent, Mestre Canós i Blasco Ibáñez (adjuntem cartell amb els recorreguts).
Recordem que l’arranjament escolar previst per al curs que ve suprimeix 146 unitats d’infantil i 203 llocs de treball, la major supressió en la història recent, que qüestiona el manteniment de moltes escoles en el futur, ja que retallen l’entrada d’alumnat, fet que s’anirà arrossegant els pròxims anys. L’argument de la baixada de la natalitat no explica una retallada tan gran, ja que només està afectant la xarxa pública, mentre que el mateix dia que es publicava l’arranjament, el DOCV també publicava la sessió de sòl públic a Elx i Calp per a la construcció de centres concertats. No té sentit, doncs, construir centres concertats nous, mentre els públics no només estan paralitzats sinó que pateixen retallades brutals, si l’argument fonamental és la baixada de la natalitat.
Per a STEPV, aquesta retallada es deu fonamentalment a la política de desmantellament de la xarxa pública -que, a més, escolaritza el 94% de l’alumnat en valencià-, per a fomentar la privatització de l’educació.
És per això que el Sindicat insta als centres educatius a continuar la lluita pel manteniment de les unitats i dels llocs de treball i anuncia noves mobilitzacions pròximament en aquest sentit.

Cartell de convocatòria de les marxes-columnes de demà a Castelló:
columnes-1.pdf


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR