Meses de negociació

Informacions de la Mesa Sectorial

A més de tractar el punt dels assessors del CEFIRE, STEPV ha preguntat sobre diverses qüestions: permisos paternitat i maternitat, càtedres 2009, negociació de temes pendents (sexennis interins, OPO, condicions laborals, etc.) i protocol sanitari

divendres 13 gener 2017 17:37 h

La Conselleria d’Educació ha acceptat moltes de les esmenes que ha traslladat STEPV sobre la resolució per la qual es convoca concurs de mèrits per a la selecció i nomenament d’assessors i assessores de formació de CEFIRE, que era l’objecte de negociació de la Mesa Sectorial d’aquest matí, i milloraven o aclarien la convocatòria: procediment de selecció, barem de mèrits, perfil del professorat, etc.

La Conselleria manté el compromís de negociar els temes pendents i de convocar les meses de negociació pròximament

En el torn obert de paraules, STEPV ha plantejat la necessitat d’accelerar la negociació de temes pendents i d’altres temes que afecten les condicions laborals del professorat sobre els quals la Conselleria es va comprometre a dur a les meses de negociació: plantilles i ROF de totes les etapes educatives, eliminació dels descomptes salarials per malaltia del professorat, decrets diversos, etc.
En eixe sentit, la Conselleria manté el compromís de negociar aquests temes i de convocar les meses de negociació pròximament per tractar-los el més prompte possible.
Sobre algunes qüestions plantejades per STEPV sí que han concretat més:
- Permís de paternitat: la Conselleria ha informat que ja s’estan concedint els permisos de 4 setmanes (fins ara eren 2), i s’està a l’espera del vistiplau d’hisenda per fer efectiva l’ampliació a 6 setmanes, prevista en l’acord de legislatura de la funció pública signat per Intersindical Valenciana el curs passat. També han informat que si l’autorització coincideix amb el temps de permís de 4 setmanes que s’han autoritzat, automàticament s’ampliarà a 6 setmanes.
- Permís per embaràs a partir de la setmana 37: també estan esperant l’autorització d’hisenda per poder-los concedir.
- Abonament sexennis interins: el professorat interí que tinga sentència sobre els sexennis els cobrarà (si no els cobra ja) en la nòmina d’aquest mes de gener. D’altra banda, el decret de sexennis es negociarà també aquest mes de gener. D’aquesta manera tot el professorat interí podrà que complisca els requisits podrà començar a cobrar-los quan es publique el decret, si encara no té sentència.
- Publicació dels llistats pendents de Càtedres 2009 (Tecnologia i OGC): es van comprometre abans de Nadal a publicar aquests llistats però falta encara l’autorització d’intervenció econòmica que, previsiblement, es produirà la setmana que ve. Caldrà veure, per tant, si la data del nomenament és, com a mínim de setembre de 2016 o serà per a setembre de 2017, fet que comportarà un greuge comparatiu respecte a la resta d’especialitats. La setmana que ve continuarem informant del tema.
- Grup de treball oposicions i oferta pública d’ocupació: en breu convocaran les reunions compromeses amb els sindicats sobre el tema. Estan preparant encara la proposta de places per especialitats i cossos per a 2018 i 2019 i estan a l’espera de l’ampliació o no de la taxa de reposició que es tractarà la setmana que ve en la reunió de presidents autonòmics amb el govern de l’estat. També donaran resposta a la proposta de consolidació i estabilitat de STEPV.
- Protocol sanitari: STEPV ha demanat reiteradament la negociació del protocol (publicat en el DOCV sense negociar en Mesa Sectorial). La Conselleria s’ha compromés a dur-lo a Mesa pròximament. STEPV llançarà als centres i l’afiliació una enquesta la setmana que ve per a valorar-ne l’aplicació i fer propostes de millora.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR