Meses de negociació

Informació sobre les negociacions amb Conselleria

Oferta pública d’ocupació, consolidació i estabilitat, càtedres 2009, borsa única i acord drets sindicals

dijous 26 gener 2017 16:52 h

Aquest matí han tingut lloc diverses reunions en la Conselleria d’Educació. La primera reunió ha estat el grup de treball sobre OPO (oferta pública d’ocupació), on també s’ha tractat la proposta d’estabilitat de les plantilles (romandre dos cursos seguits en el mateix lloc) i la proposta de consolidació del professorat interí de STEPV.

Sobre l’OPO, STEPV ha condicionat l’oferta a la proposta de posar en marxa processos de consolidació i estabilitat del professorat interí per evitar que cap docent puga perdre el seu lloc de treball, sobretot en especialitats on l’oferta de places que ja estan ocupant interins és molt alta i, especialment en les places que es convocaran previsiblement en 2017. La Conselleria ha contestat que estan estudiant les possibilitats legals d’activar aquest procés de consolidació. Per tant, l’administració no ha descartat aquesta opció i demanen temps per estudiar-ho amb més deteniment.
STEPV també ha traslladat algunes propostes pel que fa a especialitats concretes com Tecnologia, especialitats del cos de catedràtics de música i arts escèniques i del cos de professors d’Art i Disseny.
Sobre aquest darrer col·lectiu, la Conselleria ha informat que està estudiant la possibilitat de no convocar en juliol les oposicions previstes d’art i disseny i negociar una sèrie de temes que STEPV ha demanat en diverses ocasions abordar i que afecten el futur d’aquests ensenyaments. En tot cas, la Conselleria podria convocar aquestes places abans del mes de maig de 2018, moment en què finalitzaria el termini de 2 anys de l’oferta pública de 2016, ja que no vol que aquestes places es perden.
Quant a la proposta de la Conselleria que el professorat en comissió de serveis, desplaçat i suprimit i professorat interí mantinga dos cursos el lloc de treball actual, STEPV i la resta de sindicats, consideren que aquesta proposta és precipitada per aplicar-la ja, perquè no s’ha advertit al professorat afectat que les places que ocupa serien per a dos cursos. A més, STEPV ha convocat assemblees la setmana que ve per a tractar aquest tema amb el conjunt del professorat. Aquest tema es reprendrà en dues setmanes en una nova reunió.
A continuació ha tingut lloc una Mesa Sectorial per abordar un acord de drets sindicals, de manera que s’incrementaria el nombre de permanents sindicals els pròxims cursos, recuperant parcialment les retallades patides pels sindicats en 2010 i 2011.
En el torn obert de paraules, la Conselleria ha informat que pròximament es publicaran les llistes del procediment de càtedres de 2009, incloent les especialitats de Tecnologia i Organització i Gestió Comercial, que faltaven. Els nomenaments tindran efectes des de setembre de 2016 i està en mans dels serveis jurídics de la Conselleria la possibilitat d’avançar aquests nomenaments a 2014, tal i com reclamen els sindicats.
També s’ha informat de la convocatòria pròximament de la Junta de Portaveus per a tractar el calendari de negociació del que queda de curs. STEPV proposarà en aquesta reunió la negociació de temes que afecten les condicions laborals del professorat: plantilles, retribucions, càrrega horària, eliminació dels descomptes per IT, etc.
En acabar la Mesa Sectorial ha tingut lloc una reunió de la Comissió de Seguiment de l’Acord de Professorat Interí per abordar la proposta d’ordenació de la borsa única. STEPV ha traslladat les incidències que ha detectat en la simulació proposada per la Conselleria d’Educació sobre com quedaria la borsa única.
L’administració estudiarà les incidències detectades pel Sindicat, gràcies a les aportacions de l’afiliació, i corregirà les errades detectades.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

Informacions de la Mesa Sectorial

13 gener 2017 / 17:37 h