Meses de negociació

Informació sobre la Mesa Sectorial de comissions de serveis

Hui ha tingut lloc la Mesa Sectorial sobre les comissions de serveis amb motius mèdics i socials i les de llocs específics. El Sindicat ha agraït que s’haja mantingut el format que ja hi havia, que tot i ser millorable, és un bon punt de partida per a regular el procediment.

dijous 02 maig 2024 14:18 h

Quant a les modificacions introduïdes, s’ha eliminat la possibilitat de repetir en el mateix lloc que s’ocupa actualment i, per tant, ja no hi ha diferents grups de participació. STEPV no s’oposa a la possibilitat de repetir. No obstant això, de la manera en què estava regulat pervertia la mateixa finalitat de les comissions de serveis, ja que hi havia gent que repetia quan fins i tot no mantenia el motiu ni la puntuació inicial. Per contra, treballadors i treballadores amb motius greus trobaven que la major part de les places estaven ja ocupades per la repetició i no podien optar a elles, fet que comportava greus perjudicis cap a persones amb situacions molt personals i familiars molt delicades.

STEPV ha tornat a demanar una Mesa Sectorial per a tractar les propostes per les quals hem convocat la vaga el pròxim 23 de maig

Com a consideracions generals, hem demanat hi haja certa flexibilitat, com per exemple, amb les treballadores que estan a punt de donar a llum, però que en el moment d’inscriure’s encara no ha nascut la criatura. Açò és una qüestió que sempre està damunt la taula, per tant, caldria un procediment clar i per escrit. També simplificar l’aportació de documentació, sobretot la que depén de tercers, com els informes mèdics o de serveis socials, l’informe INVASSAT, etc.

El Sindicat també ha fet altres propostes que no estan actualment contemplades, com són:
- Poder demanar comissió per habilitacions transitòries a secundària
- Graduació de la puntuació en les malalties greus, per donar cobertura a casos que altres anys han quedat fora.
- La possibilitat de demanar comissions de serveis per al cos d’Inspecció Educativa.
- L’estudi de possibilitat de participar en concurrència junt amb altres participants. A l’estil del Concurs de Trasllats.
- La possibilitat de demanar comissions de serveis amb reducció de jornada, però sense reducció de sou per a treballadors i treballadores que acrediten una malaltia greu. Així com comissions de serveis sense l’exercici de docència pel mateix motiu, en aquest cas ocupant llocs de caràcter administratiu. Aquestes dues possibilitats estan ja desenvolupades al País Basc.
- L’ampliació dels organismes que poden certificar el risc laboral pel lloc de treball docent i que no siga exclusivament per part de la Unitat de Resolució de Conflictes, ja que la seua actuació és lenta i no està garantit que puga elevar i emetre totes les propostes i informes.
- La incorporació d’un nou motiu que no contempla la normativa i que fa referència a les agressions patides pel professorat en els centres educatius.

La Conselleria ha contestat que estudiaran les propostes i ha informat que estan estudiant la possibilitat d’atorgar comissions de serveis a membres d’equips directius, a banda de la direcció, tot i que la normativa actual només està pensada per a les direccions. També afegiran demanar comissió per agressions al professorat i ampliaran el catàleg de malalties greus.

D’altra banda, a la Mesa Sectorial hi han participat docents que han obtingut plaça a Catalunya en el concurs de mèrits que no tenen destí definitiu perquè a Catalunya no s’ha convocat concurs autonòmic i que no han pogut consolidar al País Valencià perquè no es va fer una segona adjudicació de les places que es van quedar vacants, fet que va criticar STEPV i va convocar concentracions de protesta per atendre aquesta reivindicació.

La Conselleria ha contestat que havien estudiat la possibilitat que puguen participar en les comissions de serveis però han informat que hi ha problemes informàtics i jurídics per deixar-los participar perquè el programa actual només deixa participar els qui tenen un destí definitiu.

STEPV considera que aquestes persones tenen dret a participar en les comissions de serveis però ho ha condicionat a l’existència de places de jubilació o de nova creació per no perjudicar el professorat interí o el funcionariat de carrera del País Valencià que sol·licite comissions de serveis.

Després de tancar el punt de les comissions de serveis han informat que a mitjans de maig convocaran la Comissió de Seguiment de l’Acord de Professorat Interí i ens enviaran els informes sol·licitats sobre la situació actual de l’interinatge a principis de la setmana que ve.

En el torn obert, STEPV ha preguntat sobre les qüestions següents:

En primer lloc, el Sindicat ha tornat a demanar una Mesa Sectorial per a tractar les propostes per les quals hem convocat la vaga el pròxim 23 de maig: millora de les condicions laborals del professorat, negociació de la llei d’arraconament del valencià o “de llibertat educativa”, les retallades en EOI i infraestructures i l’aplicació del districte únic.
- Publicació de la llista definitiva de l’accés a càtedres: encara s’estan resolent recursos (calculen que fins finals de maig) i després publicaran la llista de seleccionats.
- Problemàtica de l’obtenció de l’informe mèdic arran de la instrucció de sanitat de no expedir-los: estan buscant solucions com per exemple habilitar una pestanya per presentar una declaració responsable sobre el tema, perquè l’INVASSAT està desbordat per expedir aquests certificats.
- Abonament dels triennis i sexennis 2019/20 encara pendents: ho revisaran per veure quan es pot fer el pagament.
- Publicació de l’arranjament escolar: això depèn d’una altra direcció general i no poden donar resposta, però sembla que està a punt de publicar-se.
- Informació sobre les localitats que han demanat la baixada de ràtios en localitats i mesa sectorial per afegir-los al llistat: depèn d’una altra direcció general i no poden donar informació.
- Cobrament tribunals oposicions pendents: tenen problemes amb el nou programa informàtic de la Generalitat per poder dur a terme els pagaments pendents.
- Publicació del protocol d’agressions al professorat: depèn d’una altra direcció general però sembla que està prou avançat.
- Aplicació de la pujada salarial del 2%: està prevista per al mes de maig.
- Convocatòria de Mesa Sectorial sobre el Manual de Permisos: ho tindran en compte per convocar-la pròximament.
El Sindicat ha preguntat per altres temes que afecten altres direccions generals i han demanat que ho comuniquem a les corresponents direccions generals. Són aquests temes:
- Modificació unilateral de les proves d’accés als ensenyaments elementals i professionals de música i dansa.
- Informació sobre la noticia de la venda dels locals del Conservatori Professional i Superior de Dansa i Art Dramàtic per part de la Universitat Politècnica de València.
- Convocatòria de Mesa Sectorial sobre les retallades en les EOI i la modificació de les condicions laborals del professorat EOI.
- Informació i negociació en Mesa Sectorial de les escoletes infantils 0-3 anys.
- Resolució sobre els instituts escola.
- Incidències en les nòmines del professorat de formació professional (PT-PS).

Etiquetat com a

mesa sectorial

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR