Condicions laborals

La Mesa Sectorial tracta la normativa d’adjudicacions i les titulacions del professorat interí

STEPV ha proposat que s’incloga en el preacord sobre les titulacions del professorat interí també una referència a la Formació Professional, ja que la referència genèrica en el preàmbul a la Secundària es pot interpretar que s’exclou la FP, cosa que, com han explicat des de la Conselleria, no és així. La referència s’inclourà en el document definitiu.

dijous 30 maig 2019 17:35 h

Cal recordar que la motivació d’aquest preacord ha estat solucionar la problemàtica de les titulacions del professorat interí que actualment està treballant i que, en determinats casos, no es correspon amb les titulacions exigides actualment, tot i que en el moment en què hi van accedir eren perfectament vàlides.

Això està afectant a molt de professorat que porten anys impartint docència i que ara s’han trobat amb l’avís de l’administració que si no tenen la titulació el curs que ve ja no podran treballar.
Només tindre constància d’aquest fet, STEPV es va posar en contacte immediatament amb la Conselleria perquè se solucionara de forma immediata aquest problema i que el professorat afectat puga continuar treballant sense problemes. És per això que hem negociat aquest preacord en la Mesa Sectorial d’aquest matí, segons la qual, les persones que complisquen qualsevol d’aquests tres requisits continuarà treballant sense problemes:
a) Estar en possessió de la titulació acadèmica específica requerida per la normativa vigent per impartir l’especialitat corresponent.
b) Haver obtingut una qualificació igual o superior a cinc punts sobre deu en la primera prova de l’especialitat de la fase d’oposició dels processos selectius convocats a la Comunitat Valenciana.
c) Haver desenvolupat llocs del cos i l’especialitat corresponents en centres públics docents de la Comunitat Valenciana durant 12 mesos, en períodes continus o discontinus.
Això cobreix la immensa majoria de les situacions, ja que només cal que es complisca un dels requisits. Ara bé, STEPV ha manifestat que hi ha situacions molt concretes que afecten a determinades persones que s’han incorporat molt recentment al sistema i no tenen 12 mesos treballats encara i que també han tingut problemes relacionats amb les titulacions que s’intentaran solucionar, a proposta del Sindicat, mitjançant la comissió de seguiment de l’acord de professorat interí.
Quan se signe el preacord, que serà previsiblement la setmana que ve, encara ha de passar dos tràmits més: que intervenció econòmica l’avale i que el Consell el ratifique. Previsiblement durant el mes de juny es publicarà l’acord que serà aplicable per a les adjudicacions de juliol, amb la qual cosa cap docent interí hauria de tindre cap problema per a continuar treballant.
D’altra banda, també s’han negociat les adjudicacions de juliol. La Conselleria ha inclòs una novetat referida a la possibilitat de repetició de centre per part del professorat interí en les places catalogades en la llista de vacants de juliol de 2018 com a places de difícil provisió (70 en el cos de mestres i 49 en Secundària), en aplicació de l’acord de professorat interí de 2010. STEPV ha manifestat que aquesta novetat s’hauria d’haver incorporat el curs passat i no ara, amb efectes retroactius, com va passar amb la repetició de centre general que finalment ha estat anul•lada per una sentència a favor de STEPV.
És per això que el Sindicat ha plantejat que aquesta mesura es podria aplicar per als pròxims dos cursos, avisant així al personal que si opta per una plaça catalogada com a difícil provisió podrà optar voluntàriament a continuar durant dos cursos, però no amb efecte retroactiu per a qui ja està ocupant eixa plaça, com planteja la Conselleria, perquè es tornen a canviar les regles de joc a mitjan partida. A més, també cal revisar el catàleg de places de juliol de 2018 perquè potser cal incorporar o eliminar places, negociació que no s’ha dut a terme encara.
Quant al torn obert de paraules, STEPV ha criticat les instruccions enviades per la Conselleria sobre el lliurament de còpies dels exàmens a les famílies que ho sol·liciten ja que no s’han negociat ni tampoc hi ha cap regulació sobre l’ús que se’n farà.
També hem preguntat sobre les últimes adjudicacions del curs i han informat que aquesta setmana seran les últimes de difícil cobertura i la primera setmana de juny les últimes adjudicacions contínues.
També s’ha demanat per la publicació en el DOGV de les comissions de selecció i dels tribunals d’oposició. L’administració ha contestat que estan a punt de publicar-se.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR