Meses de negociació

Informació de la Mesa Sectorial sobre adjudicacions de juliol

Avui s’ha celebrat la mesa sectorial per tractar les adjudicacions de suprimits i desplaçats i les adjudicacions d’inici de curs.

dijous 04 juny 2020 17:22 h

En la prèvia a la mesa STEPV ha rebutjat la publicació de la normativa d’àmbits en Primer d’ESO sense que haja sigut negociada, tot i que el SAEFP s’havia compromés a fer-ho en mesa sectorial celebrada el 30 d’abril. A més a més, també s’ha criticat el fet de que s’haja publicat una nova resolució de la selecció de direccions la qual tampoc ha passat per mesa, tot i que el sindicat ho ha demanat en reiterades ocasions.

Respecte a la mesa de les adjudicacions de suprimits i desplaçats, enguany no es convocarà cap acte presencial, a diferència del que s’ha fet fins ara. El procediment serà únicament telemàtic, però es donarà la possibilitat de recol·locació al propi centre de forma definitiva, sempre i quan existisquen vacants de catàleg disponibles al centre. S’espera que aquest procediment concloga entre el 12 i 15 de juliol, a excepció dels casos de recol·locació definitiva al centre, que es podran prolongar. Aquesta particularitat no es recull a la Resolució. Conselleria ens ha informat en Mesa de Negociació i s’ha compromés a fer públiques les instruccions que s’hi envien als centres educatius.
En relació a la mesa de les adjudicacions d’inici de curs el Sindicat ha demanat que s’oferten el major número de places per tal de garantir que totes les plantilles estan cobertes a data d’1 de setembre en tots els ensenyaments i que s’amplien les plantilles de cara al pròxim curs per poder cobrir totes les necessitats. S’ha fet menció especial als ensenyaments d’ERE i EOI en la mesura en que habitualment es solen proveir aquestes places en les adjudicacions de setembre i no en les de juliol. El Sindicat ha exigit que no es cataloguen places B2 d’anglés i ha demanat que es solucionen els problemes que genera a les persones que tenen el aquest requisit i volen optar a places en centres que no estan catalogades. A més, ha defensat la necessitat d’avançar les adjudicacions d’inici de curs per tal de que el professorat puga conèixer els nivells i matèries que ha d’impartir i ha demanat que s’active la borsa cremallera en l’especialitat de cultura clàssica així com en els àmbits. S’ha demanat la convocatòria de la comissió de seguiment l’acord d’interins per tal de poder negociar els criteris de les places difícil provisió, garantir que les borses estiguen nodries amb l’obertura del procediment d’habilitacions i de les borses, etc.
Respecte a la resolució de les adjudicacions d’inici de curs els principals aspectes que planteja la normativa són els següent:
- Professorat funcionari de carrera i en pràctiques: les places dels centres d’educació especial, centres penitenciaris, centres anteriorment catalogats com centre d’acció educativa singular (CAES), seran de petició voluntària i només s’adjudicaran si se sol·liciten expressament.
- El professorat interí que va ser adjudicat en les adjudicacions d’inici de curs de 2019 amb una plaça de difícil provisió, podrà repetir aquest curs 2020-2021 sempre i quan eixa plaça estiga disponible. Aquestes places apareixen en el llistat de places oferides per a les adjudicacions de 2019 que adjuntem ací, en l’apartat d’observacions amb la nomenclatura de difícil provisió.
- El professorat interí que participe en les adjudicacions d’inici de curs de 2020 i obtinguen una plaça de difícil provisió, podran repetir eixa plaça en el curs 2021-2022, sempre que la plaça estiga disponible. Conselleria ha de publicar un document amb quines seran aquestes places abans de l’adjudicació per tal de que els docents siguen coneixedores.
Quan es publique en el DOGV el Sindicat preparà una guia informativa i convocarà assemblees telemàtiques.
En el torn obert de paraula s’han tractat els següents temes:
Àmbits d’ESO i programacions didàctiques en les oposicions de 2021. Aquest fet no comporta una modificació de les programacions de cara a les oposicions de 2021.
Instruccions internes del procediment de selecció de direcció. Conselleria ha informat que va a enviar unes instruccions a les Direccions Territorial les quals establiran unes recomanacions de com actuar davant les diferents situacions: en el cas de que hi haja només una candidatura, serà nomenada de forma provisional, sempre i quan tot el procediment haja sigut correcte. En la situació de que hi haja més d’una candidatura en principi es plantejara que continue l’actual direcció. Een el cas de que no puga continuar per jubilació, salut, etc, les direccions territorials hauran de dirimir les possibles solucions. STEPV ha demanat les instruccions i ha plantejat que en els casos on hi haja més d’una candidatura, que en cap cas se li obligue a la directiva actual a continuar. 
Habilitacions. . Una volta finalitzades les adjudicacions es convocarà el procediment.
Borsa cremallera cultura clàssica. Van a tornar a parlar amb les persone informàtiques per veure quan es pot posar en marxa.
Proves d’aptitud per incorporar a borsa a la gent de difícil cobertura.  Ho duran a la comissió de seguiment de l’acord d’interins per veure les possibles solucions.
Ampliació de la contractació del professorat interí que té una substitució i que acaba el seu contracte el 30 de juny. No ho van a fer degut a totes les complicacions que comporta.
Justificant per poder-se desplaçar als pisos. Les persones que tenen un pis en la localitat que treballen poden demanar-li a direcció del seu centre un justificant on pose que treballen en eixe centre.
Ja funcionen els registres d’entrada de les DT i de la Conselleria? Correus està obert i la resta de registres se van a publicar en el web de la Conselleria amb els seus horaris i la cita prèvia.
Proves d’accés ERE i ISEACV, provés d’accés a Formació Professional. Han dissenyat un protocol per a aquestes proves). STEPV ha demanat que s’envien aquest plans als sindicats, als comités i als centres.
Declaració responsable persona vulnerable Fase 2. La DGP ens ha informat que les persones que demanen continuar teletreballant no han de fer cap comunicació a l’INVASSAT ja que és la DGP la que li ho ha de comunicar.
Comissions de serveis Específiques. STEPV ha demanat que es publiquen els criteris amb els que les DT donen aquestes places a les persones que no estaven en el procediment inicial.
Comissions de serveis generals. STEPV ha demanat que les places del CEED han de sortir en les comissions de serveis.
Funcionaris en pràctiques de les capolaries de departament a la DT de València.  STEPV ha demanat el pagament d’aquest complement. La Conselleria ens ha d’informar en la següent mesa.
Pagament efectes retroactius del complement de mestres d’ESO. El més segur és que siga en juny.
Acreditacions llengües estrangeres. Abans de que finalitze el mes estaran.
Examen de la salut del funcionariat en pràctiques. Van a tancar l’expedient per a que siguen funcionaris de carrera amb la condició de que passen en el primer trimestre del curs pròxim l’examen de la salut.
Inici oposicions d’accés. Pensen que sobre a meitat d’octubre.
Inici oposicions d’inspecció. Pensen que sobre a meitat d’octubre.
Procediment de càtedres. Encara no tenen data.
Resposta a recursos. Ja han començat a contestar-los.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR